Pazar yerindeki ilk gün hareketliliği sabahın erken saatlerinde başladı. Tezgahlarını hazırlayan üreticiler, el emeği göz nuru ürünlerini satışa çıkardı. Yerli üreticiye ek gelir sağlamayı hedefleyen; aynı zamanda vatandaşların doğal ve sağlıklı ürünlere kolayca ulaşabilmesini temin eden pazarda Bergama Ziraat Odası'na kayıtlı üreticiler sadece kendi ürettikleri ürünleri satabiliyor.

Bölgede ilk ve tek olma özelliği taşıyan "Bergama Köylü Üretici Pazarı"nda köy yumurtasından peynire, cevizden bala, taze sebzeden bakliyata, zeytinden tereyağına deyim yerindeyse "bin bir çeşit" organik ürün bulunuyor. Açıldığı ilk dakikalardan itibaren Bergamalıların yoğun ilgi gösterdiği "Köylü Üretici Pazarı"nın ziyaretçilerinden biri de Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'ti.

Gönenç pazar yerine Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Özlüoğlu, Bergama İlçe Emniyet Müdürü Hüsamettin Ataseven, Bergama İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Dinçer, Bergama Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte geldi.
Tek tek stantları ziyaret eden Bergama protokolü, üreticilerle sohbet ederek bol kazanç diledi. Projenin kırsal kalkınma adına örnek bir proje olduğunu vurgulayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bergama Belediyesi olarak hedefimiz yerel üreticimize ek gelir sağlayacak fırsatlar yaratmak. 'Köylü Üretici Pazarı' da bu fikir doğrultusunda ortaya çıkan bir proje. Geniş bir organik ürün yelpazesinin sunulacağı pazar yerimiz sayesinde vatandaşlarımız da daha sağlıklı ve doğal beslenme imkanını yakalayacaklar. Tezgahların daha ilk saatlerden itibaren gördüğü ilgi de doğru bir talebe yanıt verdiğimizin göstergesi. 'Köylü Üretici Pazarı'mızın hem üreticimize hem de Bergamalı hemşerilerime hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

17 Nisan'da ilk seferini yapacak olan "Bergama Seni Çağırıyor" projesi kapsamında ilçeye gelecek ziyaretçilerin de yoğun ilgi göstermesi beklenen "Bergama Köylü Üretici Pazarı" şimdilik sadece cuma günleri hizmet verecek.