Turizm sektörüne ivme kazandırmak amacıyla bir dizi projeyi hayata geçiren Bergama Belediyesi, şimdi de UNESCO Dünya Mirası ilçede büyük bir yeniliği gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
Belediyenin, Turistik Pansiyoncular ve Ev Pansiyoncuları Derneği (TUREVS) ile geliştireceği işbirliği ile birlikte Bergama'da ev pansiyonculuğu dönemi başlıyor.
TUREVS Genel Başkanı Tülin Baştak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, projenin detaylarını görüşmek üzere Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i makamında ziyaret etti.

Görüşmede, Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı sınırları içerisinde bulunan tarihi evlerin sahipleri ile bir araya gelerek ev pansiyonculuğu konusunda bilgilendirilmeleri kararı alındı.

Ev pansiyonculuğu, bir ailenin devamlı oturmakta olduğu evin bir veya birkaç odasını turizm mevsimi boyunca normal bir ev düzeni içinde pansiyon haline dönüştürmesi ve gerek yerli gerekse yabancı turiste bir ücret karşılığı kiraya vermesi esasına dayanıyor.
Uygulama, hem ev sahiplerinin ek gelir elde etmesine hem de gelen turistin Bergama'daki yaşamı daha yakından tanımasına imkan sağlıyor. Böylelikle kültür alışverişinde de bulunulmuş oluyor.

Eğitimler verilecek

Söz konusu alan içinde ikamet eden vatandaşların katılımıyla yapılması planlanan toplantılarda ev pansiyonculuğunun detayları anlatılacak. Bir sonraki aşamada ise üniversitelerle gerçekleştirilecek işbirliği çerçevesinde ev pansiyonculuğu yapmak isteyen Bergamalılara ev turizmi ve hizmet eğitimi verilecek.
Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde çok yaygın olan ev pansiyonculuğu konusunda atılacak adımın Bergama'daki turizm potansiyelini arttıracağını söyleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bergama tarihi mirası ile, kültürel zenginlikleri ile dünyanın en özel yerlerinden bir tanesi. Evrensel değerleri UNESCO tarafından da tescil edilmiş bir ilçe. Biz ilçemizin turizm sektöründen hak ettiği payı alabilmesi için büyük emekler veriyoruz. Hayata geçirmeyi planladığımız ev pansiyonculuğu da önemli bir adım olacak. Adım adım yol alacağız" diye konuştu.