İzmir Bergama'da sabah saatlerinde, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil su tahliye kanalına düştü. Daha sonra 50 metre sürüklenen otomobil, toprakla doldurulmuş bir yere çarparak durabildi. Kazada sürücü ve yanında bulunan arkadaşı hayatını kaybetti.

İzmir'in Bergama İlçesi'nde, direksiyon hakimiyeti yitirildikten sonra refüjdeki su tahliye kanalına düşerek 50 metre sürüklenen otomobil, kavşak için toprakla doldurulmuş bölüme çarparak durdu. Ön camdan fırlayan sürücü Hasan Çetin (24) ile araçta sıkışan arkadaşı Şakir Güzelel (31) kazada yaşamını yitirdi.

Kaza, bugün saat 07.00 sıralarında, İzmir- Çanakkale Karayolu Yenikent Mahallesi girişinde meydana geldi. Aliağa İlçesi'ndeki bir firmada iş makinesi operatörü Hasan Çetin, yönetimindeki 35 VES 02 plakalı otomobille Bergama'ya yola çıktı. Arkadaşı Şakir Güzelel'in de yanında bulunduğu Çetin, kullandığı otomobilin direksiyon hakimiyetini yitirdi. Kontrolden çıkan otomobil refüjdeki su tahliye kanalına düşerek 50 metre sürüklendi. Kavşak için toprakla doldurulan kısma çarparak durabilen otomobil, hurdaya döndü. Sürücünün ön camdan fırladığı arkadaşının ise araçta sıkışarak yaralandığını görenler kazayı, sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekiplerinin kontrolünde, araçta sıkışan Şakir Güzelel'in yaşamını yitirdiği belirlendi. Ağır yaralı Hasan Çetin ise kaza yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Dr. Faruk İlker Bergama Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen Çetin de öldü. Kaza yerinde yapılan incelemenin ardından hurdaya dönen otomobil çekici yardımıyla kaldırıldı. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

ESKİ BAŞKAN KANALI ELEŞTİRDİ


Büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüştürülen Yenikent Beldesi'nin son belediye başkanı olan MHP'li Bergama meclis üyesi Fikret Çam, "Bir hafta geçmeden aynı yerde iki ayrı kazada üç vatandaşımız öldü. Yenikent'te buna benzer kazanın sık sık yaşandığını ve yetkililerin önlem alması gerektiğini daha beş gün önceki kazada ifade etmiştim. Ama ne yazık ki daha önce de söyledim bu açık yağmur tahliye kanalları resmen tuzak. Avrupa'nın hiçbir ülkesinde şehirlerarası yollarda şeritleri açık çukurla ayrılmış olarak göremezsiniz. Şeritler çift katlı, çelik bariyerlerle ayrılır" dedi.