İlçe Merkezi'nde yapılan kontrollerde okul kantinlerinin hijyen koşulları incelenip, işletmecilere uyulması gereken kurallar ve konular hakkında bilgiler verildi. Yapılan denetimlerde ciddi bir sorun ile karşılaşılmazken özellikle okul kantinlerinin mevzuata uygun çalıştırılması için gerekli uyarılarda bulunuldu.
Bergama Belediyesi Çevre Mühendisi Muhammed Ashour yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgi vererek, "Okullarımızda yaptığımız denetimlerde, kullanılan gıdaların muhafaza koşullarına uygunluğu, gıda maddelerinin son tüketim tarihi, kantinin ve personelin genel hijyen durumu, kantinlerde satışa yasak gıdaların satışının yapılmaması konusunda bilgilendirme yapıldı." dedi.

Gerekli sağlık koşullarının oluşmasına yönelik yapılan çalışmaların asli görevleri olduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Çocuklarımızın daha sağlıklı bir ortamda eğitim görebilmelerine yönelik yapılan bu denetimlerde, Bergamalı esnafımızın uygun koşullarda hizmet vermesi son derece memnun edici bir durumdur. Yurttaşlarımıza hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyor, çocuklarımıza başarılı bir eğitim dönemi diliyorum." dedi.