5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca, Bergama Belediyesi'ne ait barınakta toplanan hayvanlar, sağlık kontrollerinden geçiriliyor, kısırlaştırılıp, küpelendikten sonra doğal ortamlarına bırakılıyor.

Sokak köpeklerinin bakımlarını üstlenerek ilçede yaşayan halkın sağlık ve güvenliğini de koruyan Bergama Belediyesi, kent merkezinin yanı sıra çevre köylerden de barınağa getirilen çok sayıda hayvanın bakımını gerçekleştiriyor.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da sokak hayvanları Belediyemiz tarafından kısırlaştırılıyor. Hekimler tarafından gerekli cerrahi müdahalesi tamamlanarak kısırlaştırılan, kuduz aşısı yapılıp, kulak küpesi takılarak kayıt altına alınan hayvanlar doğal ortamlarına bırakılıyor "diye konuştu.

Başkan Gönenç; "Bu çalışmalarla beraber Bergama'daki başıboş hayvanlar kontrol altına alınırken, diğer yandan da aşıları ve iğneleri yapılarak sağlıklı bir şekilde yaşamaları sağlanıyor" dedi.

Başkan, periyodik olarak gerçekleştirilen çalışmalarda kısırlaştırılacak hayvan sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.