Bergama Belediyesi, içme suyunu dezenfekte etmek için gaz klor ilavesi yerine, sofra tuzundan elde edilen klor-ozon kullanmaya başladı. Zararlı ve yan ürün üretmeyen doğal dezenfektasyon sistemi hizmete girdi.

Yeni sistemle, klor-ozon tarafından tüm mikroorganizmalar kısa sürede yok ediliyor, uzun süreli etkisi devam ediyor. Klor gazının normal dozlarda yok edemediği zor organizmalar bile, bu sistemde düşük dozlarda yok edilebiliyor. Sistem, sadece tuz, su ve elektrik kullanarak klor-ozon solisyonu üretiyor. Mikropları kısa sürede etkisiz hale getiren sistem, geleneksel içme suyu klorlaması sırasındaki yan ürünlerin oluşumunu da engelliyor. Yüksek dozlarda kullanıldığında bile klor kokusu daha az hissediliyor.

Yeni dezenfenktasyon sistemiyle ilgili bilgi veren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bugüne kadar gaz klor kullanarak içme sularını dezenfekte ediyorduk. Bergama Belediyesi olarak, klasik klor (sıvı ya da gaz) yerine klor-ozon solisyonunu içme suyu dezenfektasyonunda kullanmaya başladık. Bergamalılar içme suyundaki tat ve koku farklılığını hissedeceklerdir" dedi, herkesin gönül rahatlığıyla Çeşme suyu içebileceğini belirtti.