Zafer Mahallesi 22. Sokak'ta yakın zaman önceye kadar dershane olarak hizmet veren bina, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi olarak kente kazandırılacak. Bünyesinde; mesleki eğitim kursları, hobi kursları ve konservatuvar kursları barındıracak merkez aynı zamanda etüt merkezi olarak faaliyetlerini sürdürecek.

Yönetmelik hazırlandı

Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile ilgili hazırlanan yönetmelik 2013 Şubat ayı olağan meclis toplantısında görüşülerek kabul edildi. Bergama Belediyesi sınırları  içinde ikamet eden çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif gibi alanlarda gerçekleştirilecek her türlü eğitim, öğretim, üretim ve rehberlik çalışmalarıyla ilgili usul ve esasları düzenleyen yönetmelikle birlikte Bergamalılar gerçekleştirilecek kurs ve programlarla eğitimlere devam edecek.
Hayat boyu eğitimin önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "Tüm vatandaşlarımızın hayat boyu devam eden eğitim ihtiyaçlarına cevap vermek durumundayız. Tadilat ve onarım işleri devam eden merkez bu konuda önemli bir eksiği giderecek. Vatandaşlarımız ilgi ve isteklerine göre bu merkezimizde düzenlenecek eğitimlerden faydalanacak" dedi. Gönenç, İlçe Emniyet Müdürlüğü arkasında yer alan binanın  en  kısa süre içinde tamamlanarak hizmete gireceğini sözlerine ekledi.