Manisa'nın Kula İlçesi'nde belediyede itfaiye eri olan Yalçın İnal ile sigortacılık yapan Pınar İnal, geçen Ağustos ayında Berk adını verdikleri bebeklerinin dünyaya gelmesiyle büyük mutluluk yaşadı. Henüz 9 günlükken kontrollerini yaptırmak için hastaneye götürülen Berk bebeğe, sarılık ve trombosit düşüklüğü teşhisi konuldu. Minik Berk İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Buradaki tetkikler sonrasında ise Berk bebekte, bunların yanı sıra kemik büyümesi rahatsızlığı bulunduğu ortaya çıktı. Yaşaması için kemik iliği nakline ihtiyacı olduğu bildirilen Berk bebek için Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesiyle bağlantıya geçildi. Yalçın İnal'ın belediyedeki meslektaşları da kampanya düzenleyip donör olmak için kan bağışında bulundu. 'Berk bebek ölmesin' sloganıyla başlatılan kan kampanyasında başka Kula olmak üzere Ege bölgesinde yaşayan vatandaşlar seferber oldu. Binlerce numuneden Berk bebeğe uygun kan bulunamadığı için uluslararası ilik bankaları da tarandı.

SİNGAPUR'DAN İLİK İLK KEZ BERK İÇİN GELDİ

Hastane odasında bir yandan tedavisi devam eden bir yandandan uygun iliğin bulunması için umutlu bekleyiş 11 ay sürdü. Araştırmalar sonrasında, geçen hafta Berk bebeğe, müjdeli haber Singapur'dan geldi. Bu ülkedeki donörden alınan kök hücrenin uygunluk göstermesi üzerine, nakil içinde hazırlıklar başladı. Berk İnal, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nden, nakilin yapılacağı Ege Üniversitesi Hastanesi Tülay Aktaş Onkoloji Servisi'ne alındı. Burada Berk bebeğe, nakil öncesinde gerekli olan kemoterapi tedavisi uygulandı. Bayramın birinci günü olan bugün de, Berk bebeğe ilik nakli gerçekleştirildi. Berk bebeğe nakledilen ilik ise, Sinapur'dan gelen ilk ilik olma özelliğini de taşımış oldu. Hazırlıklarıyla birlikte yaklaşık iki saat süren operasyon sonrasında iliğin başarıyla berk bebğe enjekte edildiği öğrenildi.

KRİTİK SÜREÇ ÜÇ HAFTA

Berk bebek için de kritik bir üç haftalık süreç başlamış oldu. İliğin Berk'in vücuduna uyum sağlayıp sağlamayacağının üç hafta içinde belli olacağı öğrenildi. Steril ortamda, karantina şartlarında oğlunun yanında bulunan Pınar İnal, nakilin bittiği müjdesini kendisini dışarıda heyecanla bekleyen eşine telefonla verdi. Aldığı haber sonrasında büyük mutluluk yaşayan baba Yalçın İnal, "Bu mücadeleyi bir tek biz vermedik. Kula'daki İzmir'deki meslektaşlarım da destek verdi. Hastanedeki çalışanlar, personel de verdi. Bana destek olan tüm herkese minnet borçluyum. Şimdi kritik süreci de aştıktan sonra oğlumuzu sağlıklı şekilde alıp eve götürmek istiyoruz" dedi. Oğlunun yanından enfeksiyon kapmaması için dışarı hiç çıkmayan anne Pınar İnal ise, telefonla yaptığı açıklama büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi.