Lösemi hastası 8 yaşındaki Melis'e kemik iliği naklinin ardından Manisa'nın Kula ilçesinde  24 Ağustos'ta dünyaya gelen ve 2 Eylül'de Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Berk İnal'e tedavi umudu doğdu.

Hastanede tedavisi süren Berk bebeğin, ilik naklinin en kısa sürede tamamlanmaması halinde görme yetisini kaybetme riski bulunuyor.

"Tek çare ilik nakli"

Anne Pınar İnal, genel sağlık durumu iyi olan oğlunun beslenme sorunu yaşadığını belirterek, onun çağındaki bebeklerin 6 kilo ağırlığa ulaşmasına rağmen oğlunun 4 kilo 200 gram olduğunu söyledi.

Son olarak idrar yolunda enfeksiyon görüldüğünü anlatan anne İnal, Berk bebeğin sık sık ağladığını kaydetti.

Oğlunun sağlığına kavuşması için tek çarenin kemik iliği nakli olduğunu vurgulayan Pınar İnal, "Almanya ve ABD'de uygun donör bulundu. Şimdi bu donörlerde ayrıntılı doku incelemesi yapılacak. Bunun için gerekli ödenek sağlandı. Geçen hafta ve bu hafta incelemeler tatil nedeniyle yapılamadı. Yurt dışında noel tatili olduğu için incelemeler tatilin biteceği gelecek hafta yapılacak" diye konuştu.

Anne İnal, incelemenin sonuçlarına göre uygun vericinin kemik iliği bankasına çağrılacağını kaydederek, nakil için herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığının tespiti için de sağlık kontrolünden geçirileceğini ifade etti.

Bu işlemlerin ne kadar süreceği ile ilgili bir süre verilemediğin aktaran İnal, "Gözlerini kaybetme riski devam ediyor. En kısa zamanda nakilin yapılması için bekliyoruz" dedi.