Ana su sayacında kullanılan su miktarının tek faturada birleştirilmesi nedeniyle, her daireye bağlanan su saatindeki rakamları hesaplamak zorunda kalan yönetici Ömer Andaç, duruma tepki gösterdi. Hesabı tutturamadığı için her ay kendi cebinden para çıkan yönetici Andaç, “Suyun bağlanması için yaklaşık 3 ay bekledik. Ancak İZSU ekipleri, apartman girişine bütün saatlerin bağlandığı bir ana saat koydu. Ve ay sonu geldiğinde tek bir fatura kesip gidiyor. Bu faturadaki her dairenin kullanım miktar ve bedelini ayırmak da bana düşüyor. Söylediklerine göre yeni sistemmiş, ama adeta taş devrine döndürdüler. Benim yaşım 62, hesaplar hep yanlış çıkıyor. Şimdiye kadar hesapları bir türlü tutturamadım. Defalarca hesap yapmama rağmen, her ay cebimden para ödemek zorunda kalıyorum. Benim 2 tane üniversite mezunu çocuğum gelse, onların bile bu hesabın içinden çıkmaları çok zor” dedi.

FATURALARI HESAPLARKEN TANSİYONU YÜKSELİYOR

Her dairenin kullandığı su tonajını belirleyip, yüzde 20'lik ÇTV eklediğini dile getiren Andaç, hesap yaparken bazı zamanlarda tansiyonunun yükseldiğini dile getirdi. Ömer Andaç, “Bir de daire başına su kullanım miktarlarına göre Çevre Temizlik Vergisi hesaplamalarını da yapmak zorunda kalıyorum. Örneğin 13 ton, 13-21 ton ve 21 ton ve üstü su kullanımlarında farklı fiyat uygulaması var. Ayrıca bu rakamlara yüzde 20'lik ÇTV ekliyorum. 28 yıl devlet memurluğu yaptım. Bu yaştan sonra tahsildarlık yapacak olsam emekli olmaz, çalışırdım. Hesap yaparken tansiyonum yükseliyor. En büyük tesellimiz müteahhitlerimizin bizlere yardımcı olmasıdır” dedi. İZSU'ya yaptığı sözlü ve yazılı müracaatlara rağmen bir sonuca ulaşamadığını ifade eden Ömer Andaç, “İZSU'nun Torbalı'daki müdürü ile görüştüm. Yapabileceği bir şey olmadığını, kendisinin de zaman zaman bu tür şikâyetler aldığını ve istediğim makama gidip şikâyet etmemi söyleyerek, 'O senin problemin' dedi. Yöneticiliği bırakmak istedim, ama benden başka yapacak kimse çıkmadı. Eşim bile artık bu durumdan sıkıldı. Bana yardımcı olmasını istediğimde, 'Uzak dur benden' diyor. Torbalı'da başka bir örneği yok. Zaman zaman kendime soruyorum. Acaba İZSU'nun bana özel bir uygulaması mı var, diye merak ediyorum?” dedi.

GÜNÜNÜ İZSU GÖREVLİSİNİ BEKLEYEREK GEÇİRİYOR

Apartmanın önüne koyduğu sandalyede İZSU görevlisini bekleyen talihsiz adam, “İşin en kötü yanı ise ana su sayacına bakmak için gelen İZSU görevlisini takip etmek zorundayım. Çünkü su faturasını bıraktıktan sonra saatler çalışmaya devam ettiği için hesapların içinden çıkılması çok zor oluyor. Ben de günümün büyük çoğunluğunu apartmanın önüne koyduğum sandalyede oturarak geçiriyorum. Fatura geldiği gibi hesap makinemi alıp, her dairenin fatura bedelini çıkarıp, kendilerinden topluyorum. Daha sonra çıkan farkı cebimden koyup, ana saate kesilen tek faturayı İZSU veznesine giderek yatırıyorum” dedi.