İzmir'de Gaziemir'e bağlı Sarnıç Atatürk Mahallesi, 1039 sokak, 45 numara… Yoksulluğun esir aldığı kiralık evde inanılması güç bir trajedi… İki bacağı dizlerinden kesik, ameliyat olamadığı için gözleri görmeyen bir şehit babası… Kendisiyle aynı yaşta olan bakıma muhtaç eşi… Komşularının yardımı olmadığı gün yataklarına aç girdikleri evde kendilerinin bakımını ve tüm ev işlerini yapan, henüz 12'sine girmemiş olan torunları… İşte bu evde yaşanan insanlık ayıbı, Gaziemir Belediyesi'nin başlattığı Evde Bakım Hizmeti sayesinde sona erdirildi.

Devletten ayda yaklaşık 330 lira şehit aylığı alan Hüseyin Acar ve eşi Menekşe Acar ile iki günlükken yanlarına alıp büyüttükleri torunları Ülkü Bilgen'in yaşam savaşı verdikler ev, Gaziemir Belediyesi'nin başlattığı bir sosyal proje sırasında keşfedildi. Hasta ve 60 yaş üstü bakıma muhtaç yaşlıların tedavileri, evlerinin bakım, onarım ve temizliği ile yakacak, gıda gibi ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik proje için eve giden ekipler, evlatlarını vatan için şehit vermiş bir çift ile torunlarının yaşadıkları drama tanıklık etti.

Hayatta olan 4 çocuğunun kendileriyle ilgilenmediklerini anlatan Hüseyin Acar, 400 lira kira verdikleri evde komşularının yardımıyla yaşamaya çalıştıklarını anlattı. Oğlu Nail Acar'ın 1990 yılında Şırnak'ta mayına basarak şehit düştüğü gün diyabete yakalandığını söyleyen yaşlı adam, iki bacağının bu hastalık yüzünden dizlerinden kesildiğini söyledi. Katarakt nedeniyle görme yeteneğini de yitiren Hüseyin Acar, yoksulluk yüzünden tedavisini yaptıramamaktan şikayet etti.

Yaşlı çiftin bakımını ve tüm ev işlerini yapan ve henüz 24 Ocak'ta 12 yaşına basacak olan torunları Ülkü Bilgen, ekipleri şaşkına çevirdi. İlköğretim 6. sınıf öğrencisi olan ve derslerindeki başarısıyla tüm öğretmenlerini takdirini kazanan Ülkü Bilgen'in boyundan büyük sorumluluğu ekip elemanlarının yüreklerini burktu. Dedesinin iğnesini yapılması ile şeker kontrolünü bile üstlenmiş olan küçük kızın, subay olup dayısının intikamını almak istediğini söylemesi, ekip elemanlarının gözlerini yaşarttı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Acar çifti ile torunları Ülkü'nün tüm ihtiyaçlarını gidereceklerini söyledi. “Oğlunu bu vatan uğruna şehit veren bir anne baba için ne yapılsa azdır” diyen Başkan Şenol, şöyle devam etti: “Yaşlı adamın göz ameliyatını yaptıracağız. Sağlık ekiplerimiz 2 günde bir bacaklarındaki yaraların pansumanı için gidecek. Temizlik, gıda, yakacak gibi ihtiyaçlarını yerine getireceğiz. Asıl önemlisi bu örnek çocuğumuzun geleceği için elimizden gelen tüm olanakları seferber edeceğiz"