Gaziemir’in dezavantajlı bölgelerinden Binbaşı Reşat Mahallesi’ndeki Aslanlar İlköğretim Okulu’ndan, son günlerde şen kahkahalar ve darbuka sesleri yükseliyor. Bu eğlencenin sebebi, okulda kurulan ritm grubu. Grubun mimarı ise, kendilerine “Kutup Yıldızı” adını veren okul öğretmenleri oldu.

Öğrencilerin okula karşı ilgisinin az olduğunu anketle tespit eden Kutup Yıldızı öğretmenler, “Okulum, klavuzum” adlı bir proje geliştirerek, ritim ve güreş kursu açmayı planladı. Kurslar sayesinde, akademik başarısı düşük ve okul kültürüne uyum sağlayamayan öğrencileri bu faaliyetlere yönlendirmek hedeflendi. Güreş takımı oluşturmak için, Gaziemir Belediyespor antrenörlerinden Ali Mutlu ile görüşüldü.
Minderler, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edildi. 4. ve 5. sınıf öğencilerinden 60 kişilik bir takım oluşturuldu, Ocak ayında derslere başladı. Ritm grubu için öğretmenler Gaziemir Belediyesi’nin kapısını çaldı. Öğrencilerin eğitim hayatına büyük katkısı olacak projeye destek için talimat veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, müzik aletlerini öğrencilere kendi dağıttı.

Belediye tarafından temin edilen 6 adet sıralı davul, 5 adet darbuka, 2 adet bendir, 5 shaker ve 5 zille çalışmalara başlayan 6. ve 7. sınıflardan toplam 25 öğrenci, yeteneklerini projenin tanıtım toplantısında verdikleri mini bir konserle gösterdi. Toplantıya Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuncer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Büyüker, Şube Müdürü Sabahattin Öner, Binbaşı Reşat Mahallesi Muhtarı Ramazan Bıçakçı, öğretmenler ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Fikret Yıldız, “Okulum, Klavuzum” adı verilen projenin oluşmasında geliştirilmesinde her safhasında desteğini esirgemeyen Gaziemir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Okul Gelişim Eğitim Grubu Başkanı Nihan Erdem ise proje sayesinde 85 öğrencinin okula ilgisinin canlandırıldığını ifade ederek güreş ayakkabısı ve spor kıyafeti için de sponsor aradıklarını vurguladı. Toplantıda güreş takımı da mini bir gösteri sundu.

DERS BAŞARILARI ARTTI


Çocuklara ders veren TRT İzmir Radyosu ritm saz sanatçısı Murat Koca, ritm eğitiminin paylaşma ve bütün olma duygusunu pekiştirdiğini belirterek, “Ritm eğitimi, çocuklarda sadece müzik sevgisinin gelişmesine değil aynı zamanda derslerindeki başarılarına da büyük katkı sağlıyor. Çünkü ritim eğitimi, konsantre olma ve disiplinli hareket yetisi kazandırıyor. Aynı zamanda çocukların enerjilerini dışa vurabilmelerini de sağlıyor. Temel ritm kompozisyonları dersi verdiğimiz çocuklarımız oldukça yetenekli, kısa sürede mini konsere hazırlandılar” dedi.