Esin Gençel- Geçtiğimiz Ağustos ayında çalıştığı barda çıkan silahlı çatışmada vurularak ölen müzisyen Regaip Vatansever için ilk duruşma görüldü. Bayraklı Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava için İzmir Müzisyenler Derneği üyeleri basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına öldürülen Regaip Vatansever'in annesi Pakize Vatansever ve Babası İlyas Vatansever'de katıldı. İzmir Müzisyenler Derneği adına basın açıklamasını okuyan İzmir Müzisyenler Derneği Başkan Yardımcısı Çiğdem Taş, Regaip Vatansever'in davasının tüm müzik emekçilerinin davası olduğunu belirterek, "Regaip Vatansever'in ölümü, yaşamını sanatlarıyla, müzik yaparak sürdüren müzisyenlerin çalışma koşulları ve ortamlarını tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Biz müzisyenler sanatımızı, sosyal güvenceden yoksun ve can güvenliği sağlanmamış mekanlarda hayata geçiriyoruz. İşletme sahipleri bir an önce üzerilerine düşeni yapmalılar" dedi.

Taş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Silahlanmanın ve maganda kültürünün alıp başını yürüdüğü, neredeyse hemen her gün sokakta bir silahlı saldırının, çatışmanın gerçekleştiği bir ortamda bu dava büyük önem arz ediyor. Biz burada 2010 yılında Mersin'de yine çalıştığı türkü barda kurşunlanarak katledilen müzisyen arkadaşımız Sarp Öztürk'ü, oynadığı parkta adressiz bir kurşunun hedefi olan Umut Ceylan'ı, yılbaşında vurularak öldürülen 9 yaşındaki Arif Dallı'yı ve onların şahsında şiddete, öfkeye, vicdansızlığı ve maganda kültürüne kurban verdiğimiz tüm canları anmak için toplandık. Bizler artık benzeri olayların, acıların yaşanmamasını istiyoruz. Ülkemizde şiddet ve maganda kültürünün ulaştığı boyutlar, bireysel silahlanma ve müzisyenlerin güvenli ve güvenceli çalışma ortamına sahip olmamasından dolayı yaşadığımız can yitimlerinin son bulmasını istiyoruz."

Bireysel silahlanmanın yasal düzenlemelerle zorlaştırılmasını gerektiğini belirten Taş, "Keyfi kullanımdan ötürü katledilen ya da mağdur edilen insanların, ailelerinin taleplerinin dikkate alınmasını istiyoruz" diye konuştu.