İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, herhangi bir sebeple örgün eğitimden yoksun kalmış ya da eğitimini yarıda bırakmış kişilerin mesleki ve sosyal gelişimlerine destek olmak için açtığı Meslek Edindirme ve Beceri Kursları'nda dönem sonu heyecanı yaşanıyor. 11 merkezde 65 branşta verilen kurslara bu yıl da ilgi yoğundu. 4 bin 907 kursiyerin katıldığı kurslarda eğitim dönemini tamamlayan 2 bin 536 kursiyere sertifikaları kurs merkezlerinde düzenlenen törenlerle verildi. Bayraklı Kurs Merkezi'nden mezun olan kursiyerlere sertifikalarını İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Dr. F. Aytuğ Balcıoğlu, Kent Koleji Şube Müdürü Mehmet Şahin, Sosyal Projeler Şube Müdürü Semra Dinç ve Bayraklı Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Alçin Yıldırım verdi. Bayraklı Kurs Merkezi'nde eğitim alan kursiyerlerin el emeği-göz nuru eserlerinin görücüye çıkardığı sertifika töreni, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çocuk Korosu'nun müzik dinletisiyle renklendi.

52 bin 365 kişi yararlandı

Kurslardan yararlanan İzmirli sayısı, İzmir'in Karaburun, Kınık ve Beydağ ilçelerinin toplam nüfusundan daha fazla bir sayıya ulaştı. Üç ilçenin toplam nüfusu 49 bin 995'te kalırken, Büyükşehir Belediyesi'nin Meslek Edindirme ve Beceri Kursları'ndan tam 52 bin 365 İzmirli yararlandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Koleji; üniversiteler, meslek liseleri ve meslek odaları, İŞKUR, KOSGEB ve kooperatifler gibi kurum ve kuruluşlarla birlikte yürütülen programlarda, topraksız tarımdan üretim teknolojilerine, mutfak sanatlarından yabancı dile, güzel sanatlardan kişisel gelişime, asansör bakımından iş makinesi operatörlüğüne kadar farklı alanlarda eğitim veriyor. Kurslardan başarıyla mezun olanlara, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.

Kepçe operatörü de yetişiyor, makyöz de

Büyükşehir Belediyesi'nin Meslek Edindirme ve Beceri Kursları'nda açılan 65 branş şöyle: Bilgisayar destekli proje çizimi, doğalgaz yakıtlı kalorifer ateşçisi, elektrik tesisat ve pano monitörü, elektromekanik, elle taşıma, et ürünleri işlemecisi, yapı yüzey kaplama, iş güvenliği ve işçi sağlığı, katı sıvı yakıtlı kalorifer ateşçisi, CNC operatörlüğü, CNC programlama, gaz altı kaynakçılığı, PLC otomasyon, temel elektrik makine, MASTER CAM, CAD CAM, asansör bakımı ve montajı, soğutma bakım ve montajı, hidrolik, iş makineleri, mobilya döşeme dikim elemanı, mobilya döşeme kesin elemanı, iş makineleri kullanımı, sıhhi tesisat, ev pansiyonculuğu, kat hizmetleri, ön büro, servis komisi, boyacı, fayans, seramik ve karo döşemecisi, alçı dekorasyoncu, inşaat demiri bağlama ustası, elektrik tesisatçısı, sıvacı, ısı yalıtımcısı, taş ve tuğla duvarcısı, bireysel ve ticari klima sistemleri montajcısı, kaynakçı, topraksız tarım, aşçılık, pastacılık, girişimcilik, Ödemiş ipeği dokuma, ipek kozası el ürünleri, ahşap yakma, peynir sepeti örme, çini işlemeci, dekoratif ahşap süsleme, dekoratif ev aksesuarları hazırlama, ebru, el sanatları elde kurdele işi, resim yağlı boya, turistik ve hediyelik eşya hazırlama, üç boyutlu resim, takı tasarımı, el sanatları iğne oyası, mis sabun üretimi, resim sanat eğitimi, sahne makyajı, işaret dili, diksiyon, iş ve sosyal hayatta iletişim, okuma yazma (1 ve 2. kademe), İngilizce (A1, A2)

Kent Koleji kurs merkezleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmirlilerin mesleki ve sosyal gelişimlerine destek olabilmek amacıyla açtığı kurs merkezleri de şöyle: Çamdibi, Evka 1, Evka 4, Toros, Evka 2, Egekent, Gaziemir, Karabağlar, Bayraklı, Uzundere ve Tarihi Havagazı Fabrikası.