Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Güreş Takımı, 62 puanla Türkiye Şampiyonu oldu. Türkiye Güreş Federasyonu’nca Kepez Erdal Öner Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonaya 80 kulüpten 210’u kadın olmak üzere bin 100 sporcu katıldı.

32 takımın mücadele ettiği bayanlar takım müsabakalarında, İzmir Büyükşehir Belediyespor birinci, Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü ikinci, Kahramanmaraş Kenger Spor Kulübü ise üçüncü oldu. İzmir BŞB Bayan Takımında 63 kiloda Buse Tosun birinci olurken; 48 kiloda Elif Yılmaz, 51 kiloda Nuray Karadağ, 55 kiloda Derya Bayhan, 63 kiloda Gözde Yıldırım ve 72 kiloda Gamze Durukan ikincilik kürsüsüne çıktı. 55 kiloda Fikriye Gök ve Bediha Gün, 59 kiloda Cemile Uludan, 67 kiloda Aslı Tuğcu ve 72 kiloda Büşra Durukan ise üçüncülük elde etti.

 
Erkek takımı “tek altınla” yetindi

Şampiyonanın Büyük Erkekler kategorisinde şansız sakatlıklar yaşayan İzmir Büyükşehir Belediyesi beşinci olurken, 120 kilo Grekoromende Emin Öztürk altın madalyaya uzandı. Antalya’daki Türkiye Şampiyonası’nda bir çok şanssızlık geçirdiklerini belirten Güreş Takımı Teknik Direktörü Kemal Karadağ, “Bir çok önemli sporcumuz şanssız sakatlıklar yaşadı. Eğer bu şanssızlıklar olmasa Türkiye ikincisi oluyorduk. Ancak Antrenör Selahattin Karaman önderliğindeki bayan takımımız 31 takımı geride bırakarak Türkiye şampiyonluğunu kazandırdı. Bu başarımızı Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve tüm yönetim kurulumuza armağan ediyoruz” dedi.