2013'de de yatırımların hız kesmeyeceğini vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Sekiz yıldan bu yana hazırladığımız bütçeler 2-3 puan artı veya eksi ile gerçekleşmektedir. Hiçbir zaman şişirilmiş seçim bütçeleri yapmadık. Her zaman ayağımızı yere bastık. Karşıyaka'ya en fazla hizmeti sunabilmek için uyum içinde çalıştık. Hiç kimseye borcu olmayan ender belediyelerden biriyiz" dedi.

Karşıyaka Belediye Meclisi Ekim ayı 4. toplantısında gelecek yılın bütçesi gündeme getirildi. Geçtiğimiz temmuz ayından bu yana hazırlıkları sürdürülen gelir-gider bütçesi komisyondan geldiği gibi oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda Meclis üyeleri İsfahan Naki, Coşkun Süer ile CHP Grup Başkan Vekili ve Grup Sözcüsü Necat Yılmaz yaptıkları konuşmalarda bütçenin hazırlanmasında gösterilen özeni ve yapılan hizmetleri anlattı. Bütçenin oylanmasından sonra bir konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Bize güç veren meclis üyesi arkadaşlarıma ve Belediye çalışanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir uyum içerisinde hizmet üretiyoruz. Hiçbir kişiye, kuruma veya personelimize borcumuz yok. Hizmet üretirken hep insana odaklandık. Bu süre içinde emeğe her zaman sahip çıktım. Ayrışma dönemi dışında hiçbir sıkıntı yaşamadık. Halkın ödediği vergilerin her kuruşunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu süre içinde tasarrufa büyük önem verdik. Kendi araç ve ekipmanlarımızı kurarak daha az para harcayarak daha çok hizmet gerçekleştirdik. Lüks yatırım içinde hiç olmadık. Hayal ürünü projeler üretmedik. Siyaset adına şirketlere adam doldurmadık. Vatandaşlımız kentiyle ilgili bir sorun olduğunda sorumlusu kim diye bakmıyor. Çözümü ilçe belediyesinden istiyor. Şikayetlerin önemli bir bölümü başka kurumları ilgilendiriyor. Ancak hep yardımcı olduk. Sosyal Demokrat bir partinin temsilcisi olarak sosyal projelere ağırlık verdik" dedi.

Karşıyaka Belediyesi 2013 gelir bütçesinin yüzde 40'ını vergi gelirleri, yüzde 41'ini diğer gelirler başlığı altındaki İller Bankası payı, yüzde 11'ini de teşebbüs ve mülkiye gelirleri oluşturdu. Gider bütçesinde yatırımlara yüzde pay 30 ayrılırken, mal ve hizmet alımları yüzde 49'unu, personel giderleri yüzde 12'sini oluşturdu.