İzmir'de "yeni bir stat yapılsın mı, yapılmasın mı" tartışmaları sürerken Bornova Belediyesi Doğanlar'a 10 bin kişilik stat yapmak için harekete geçti. Kulüp Başkanla­rı, sivil toplum örgütleri, belediyeler "Stat Kuzey'e mi yapılsın; Güney'e mi? 12 bin 500 kişilik mi olsun, 40 bin kişilik mi? Örnekköy'e mi yapılsın, Mavişehir'e mı yapılsın diye tartışırken, Bornova işe koyuldu bile. Doğanlar semtinde yapılacak 10 bin kişilik stadın proje ihalesi yapıldı; kısa bir süre içinde de inşaatına başlanacak konuma gelindi. 
Stadın UEFA standartlarına uygun olaca­ğını ve ihtiyaç duyuldu­ğunda tüm İzmir takımlarının maçlarını oynamaları için stadı tahsis edebileceklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, inşaat alanı olarak mülkiyeti belediyeye ait olan Doğanlar'daki 26 dö­nümlük araziyi seçtiklerini söyledi. 


Ulaşım sorunu yok

Arazinin otoyol ve çevre yolu kavşaklarıyla bağlantılı bulunduğunu, trafik sorunu da bulunmadığını hatırlatan Sındır, proje ihalesi yapılan stadın 2014'te tamamlanacağını açıkladı. Sındır, "İn­şaatın yüzde 25'ini 2013 sonuna kadar tamam­layacağız. Kalan yüzde 75'i ise 2014'te bitecek ve stat hem Bornova, hem de İzmir'e hizmet" verecek" dedi. 

Büyükşehir desteği

Belediye ve kaymakamlık gibi tüm idari birimleri aynı yer­de toplama planları olduğunu hatırlatan Sındır, yeni stat tamamlandığında, mevcut stadın yükünü burasının alacağını, eski Bornova Stadı arazisinin ise ilçenin yönetim birimlerinin toplandığı yer haline geleceğini söyledi. Örnekköy'deki statla ilgili tartışmalardan bıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da Bornova'da yapılacak stada destek sözü verdiği hatırlatılan Sındır "Biz bu projeki kendi bütçe imkanlarımızla gerçekleştirmek için harekete geçmiştik. Bunu yapacak imkanlarımız var. Ancak sayın Başkanımız da böyle bir öneride bulundu. Desteğin şeklini henüz kesin belirlemedik. İnşaat başla­dıktan sonra ayrıntılar netleşir. Aziz Bey destek verirse mutluluk duyarız" diye konuştu. Stadyum projesinde ayrıca salon sporlarının da gerçek­leştirilebileceği alanlar oluşturulması düşünülürken, stad­yumun inşaatı önümüzdeki günlerde başlayacak.