Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Balkan Festivali için İzmir’e gelen Sırbistan’ın Novipazar heyeti, kardeş kenti Bornova’yı ziyaret etti. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Novi Pazar Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Suljeviç, Türk Kültür Merkezi Müdürü Almira Suljeviç ve beraberindekileri makamında ağırladı.

Novi Pazarlı konuklar, bu ziyaretin ardından Bornova Belediyesi’nin Aralık Ayı Meclis Toplantısı’na katıldı. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Suljeviç, Bornova her zaman olduğu gibi en iyi şekilde ağırlandıklarını belirterek, Başkan Sındır ve meclis üyelerini en kısa sürede ülkesinde görmek istediğini söyledi.

Novi Pazar Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Suljeviç’e teşekkür eden Başkan Sındır, İki kardeş kent arasındaki ilişkilerin gelişerek devam ettiğini söyledi. Kendisi ile röportaj yapan Novi Pazar Televizyonu aracılığıyla, Bornova halkı adına Bornova’nın kardeş kentine selam ve sevgilerini gönderen Başkan Sındır, ‘‘Bizler yaptığımız protokolle kardeş olmadık. Zaten kardeş halklarız. Bu anlamda ilişkilerimizi sadece kültürel değil ticari anlamda da geliştirmeliyiz’’ dedi.

Almira Suljeviç, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a Novi Pazarlı kadınların Türk Kültür Merkezi’nde yaptıkları el emeği ürünlerden hediye etti. Başkan Sındır da konuklarına Yeşilova Höyüğü’ndeki kazılardan çıkan eserlerin imitasyonlarını takdim etti.