Çevre yolundan Forum Bornova yönüne geçişi sağlayan ancak özellikle araç trafiğinin yoğunlaştığı sabah ve akşam saatleri ile haftasonlarında sıkışıklık yaşanan kavşak, Bornova Belediyesi’nin yaptığı 600 metrelik yeni yol ile rahatlatılıyor. Yapımına başlanan yeni yol, otoyoldan gelen araçlarla Çamdibi Altındağ Bölgesi’nden gelen araçların kavşakta karşılaşmasını önleyerek yaşanan yoğunluğu azaltacak. Yeni düzenlemede Çamdibi yönünden gelen araçlar Forum Bornova Kavşağı’na girmeden otoyol kenarından Aydın yönüne doğru ilerleyecek. Yaklaşık 300 metre ilerleyen araçlar, Manda Çayı kenarından otoyol viyadüğünün altından geçerek İzmir yönüne dönecek.

Araçlar 600 metrelik bir by-pass sistemiyle kavşak trafiğine girmeden Forum Bornova ve Ege Üniversitesi yönüne doğru ilerleyebilecek. Bornova Belediyesi’nin başlattığı 12 metre genişliğindeki yeni yol yapım çalışmaları iki ay içinde tamamlanacak. Özellikle haftasonları onbinlerce insanın araçlarıyla akın ettiği bölge rahat bir nefes alacak.

Yaptıkları planla onbinlerce insanın her haftasonu yaşadığı sıkıntıya çözüm ürettiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Planlama süreçlerinin tamamlanmasının ardından hemen yol açmak için çalışmalara başladık. İşin en önemli kısmı burada yeni bir yol açabilmek için planlama çalışmalarını tamamlamaktı. Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile varılan uzlaşma sonucu vatandaşlarımızın yaşadığı trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için çalıştık. Şimdi geriye fiili olarak yolu açmak kaldı. Onu da iki ay içinde tamamlayacağız” dedi.