Hazırlanan yardım paketleri güçlenen araç filosu ile mahallelere gönderiliyor. Kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan ‘İkram Aracı’ ise hem acı, hem de mutlu günlerinde yurttaşların yanında oluyor. Her yıl 10 milyon liralık yardım, Belediye Meclisi’nde her partinin katılımı ile oluşturulan komisyonun denetiminde siyasetten uzak bir şekilde yapılıyor

Sosyal yardımlar için her yıl 10 milyon liralık bütçe ayıran Bornova Belediyesi ihtiyacı olan yurttaşların yanında yer alıyor.  “Erzak, Giysi ve Eşya Bankaları” kuran Bornova Belediyesi sosyal dayanışmaya öncülük ediyor. İhtiyaç fazlası giysi ve eşyalarını bu merkeze getiren vatandaşlar yetkililere teslim ediyor. İhtiyacı olanlar ise gelip bu merkezlerden eksiklerini tamamlıyor. Ayrıca Bornova Belediyesi kendi kaynakları ile ihtiyacı olan tüm Bornovalıların erzak ihtiyaçlarını da yıl boyunca karşılıyor.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 2012 yılında kurdukları Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla ihtiyaç sahibi yurttaşların yanında olmaya gayret ettiklerini belirterek, ''Erzak, giysi ve eşya yardımının yanı sıra engelli yurttaşlarımızın tekerlekli sandalye ve diğer ihtiyaçlarını karşılıyor, evde yaşlı bakım, gebe, bebek, lohusa hizmetleri dahil olmak üzere yardımlarımızı en etkin ve en hızlı biçimde götürmeye çalışıyoruz. Hem de onların ihtiyaç duyduğu anda ve en kısa sürede'' diye konuştu.

Tüm bu hizmetleri daha iyi verebilmek amacıyla Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki araç filosunu da güçlendirdiklerini ifade eden Başkan Sındır, yardım faaliyetlerini aynı anda birçok noktada sürdürebildiklerine dikkat çekti.

Sındır, aynı zamanda bir ikram aracını da hizmete soktuklarını belirterek, ''Cenaze gibi zor günlerde ya da yurttaşlarımızın mutlu anlarında çay, kahve yemek servisi yapıyoruz'' dedi.

 
Komisyonda her partiden üye var

Sosyal belediyeciğin gerekliliklerini yerine getirdiklerini söyleyen Başkan Sındır, ''Dileğimiz hiçbir yurttaşımız yardıma ihtiyaç duyacak bir konumda olmasın. Ancak ne yazık ki öyle olmuyor. Bu anlamda biz de sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda yardıma ihtiyaç duyanların yanında olmak durumundayız. Bunun için de üstün bir çaba sarfediyoruz. Çok güzel yardımsever bir ekibimiz var, işlerini severek yapıyorlar'' diye konuştu.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yardımların kendilerine mahalle muhtarları, meclis üyeleri, çeşitli dernekler tarafından iletilen ve bizzat  talepte bulunan ihtiyaç sahiplerine yapıldığına dikkat çekti. Belediye Meclisi bünyesinde başkanlık önergesiyle yardımlarla ilgili bir komisyon oluşturduklarını söyleyen Sındır, ''Komisyonda CHP’nin dışında AKP ve MHP'li üyeler de yer alıyor. Komisyon aracılığı ile bu yardımların yerine, doğru insanlara ulaşmasını sağlıyoruz. Olaya siyasetten uzak, tamamen insani bir durum olarak bakıyoruz. Faaliyetlerimizi hiçbir şekilde yurttaşımızı rencide etmeden ve kesinlikle siyasetin yardım faaliyetinde öne çıkmasına izin vermeden sürdürüyoruz'' dedi.