İlki 9 Aralık’ta başlayacak toplantılarda, iş arama süreçleri, iş arama becerisini geliştirme, İş-Kur hizmetleri ve meslek seçimi konularında eğitim verilecek. Bir yandan insanları yeteneklerine göre doğru firmalarla buluşturmayı sürdüren Bornova Belediyesi, 15 günde bir iş bulmayı kolaylaştıran yöntemlerin anlatılacağı toplantılar da düzenleyecek. Bornova Belediyesi 5 Aralık Cuma günü, İzmir’de yeni üretim tesisleri kurarak kapasite artırımına gittiği için eleman ihtiyacı olan bir firma ile iş arayanları buluşturacak. Döküm operatörü, talaşlı imalat tezgah operatörü ve boya ambalaj operatörü olarak çalışmak isteyenler sabah saat 08.30’da Bornova Belediye Hizmet Binası önünden kaldırılacak servislerle firmaya götürülüp insan kaynakları yetkilileriyle görüştürülecek.

İş talebiyle başvuranların CV’lerini biraraya getirerek, uygun firmalarla buluşmalarını sağlayan Bornova Belediyesi, kurduğu ekiple kısa sürede 529 kişinin iş sahibi olmasını sağladı. Pek çok firmayla birebir görüşmeler yapan, gerektiğinde iş arayanları görüşme için firmaya servisle götüren Bornova Belediyesi, hizmet binalarındaki salonlarda da geniş katılımlı toplantılar organize etti. Bornova Belediyesi bünyesinde kurulan ekip bu çalışmalara devam ederken, daha çok insanın istedikleri işlerde çalışabilmesi için eğitim başlatma kararı alındı.

Bornova Belediyesi ile İş-Kur’un işbirliyle başlatılacak çalışma kapsamında, iş arama süreçleri, iş arama becerisini geliştirme, İş-Kur hizmetleri ve meslek seçimi konularında eğitimler verilecek. İlki 9 Aralık’ta Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilecek toplantıda, iş arama süreçleriyle ilgili eğitim verilecek. 15 günde bir tekrarlanacak toplantılara katılmak isteyenler için muhtarlıklarla irtibat kurularak servis desteği de sağlanacak. İş arayanlara verilecek desteğin yanında, BELGEM’de (Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) kurs gören öğrencilere, meslek seçimi konusunda eğitim verilecek.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yaptıkları çalışmayla iş arayanlarle eleman eksiği olanları buluşturduklarını belirterek, “Bu çalışmamızı sistemli bir şekilde yaparak doğru kişilerle doğru firmaları buluşturuyoruz. Bu sayede işe yerleştirme konusunda oldukça iyi rakamlara ulaşıyoruz. Bundan sonra gençlerimizin ve iş arayanların yetenek ve eğitimlerine uygun alanlarda iş sahibi olmalarını sağlamak için eğitimler de düzenleyeceğiz. İstihdam sorununun çözümüne katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

BELEDİYE İŞ GÖRÜŞMESİNE GÖTÜRÜYOR

Bornova Belediyesi 5 Aralık Cuma günü, İzmir’de yeni üretim tesisleri kurarak kapasite artırımına gittiği için eleman ihtiyacı olan bir firma ile iş arayanları buluşturacak. Döküm operatörü, talaşlı imalat tezgah operatörü ve boya ambalaj operatörü olarak çalışmak isteyenler sabah saat 08.30’da Bornova Belediye Hizmet Binası önünden kaldırılacak servislerle firmaya götürülüp insan kaynakları yetkilileriyle görüştürülecek. Firmanın vasıflı ve vasıfsız eleman ihtiyacının bulunduğu, en az ortaokul mezunu olan ve vardiyalı çalışabilecek kişilerin başvuru yapabileceği belirtildi. Öte yandan meslek liselerinin döküm, metal, elektrik, elektronik, torna, tesfiye, kalıp, CNC, boya teknolojisi ve kimya bölümlerinden mezun olanların tercih edileceği ifade edildi.