Bornova Belediyesi'nin Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı Derneği ile birlikte Altındağ Toplum Kalkınma Merkezi’nde başlattığı 'Lider Kadın Eğitimi'nin dokuzuncusu tamamlandı. Bugüne kadar düzenlenen eğitimlerde ilk derse katılıp deneyimlerini paylaşan Başkan Sındır, kursu tamamlayan kadınlara sertifikalarını da verdi.

Sertifika töreninde çoğunluğu ev kadınlarından oluşan kursiyerlerden eğitimlerde edindikleri bilgileri çevreleriyle paylaşmalarını isteyen Başkan Sındır, “Lider Kadın Eğitimi Sertifika Programı’na katılan tüm kadınlarımızı yürekten kutluyorum. Hayatın her alanına ilişkin önemli bilgilerin verildiği eğitimlerin, kadınlarımızın sosyal gelişimlerini büyük katkısının olduğunu düşünüyorum. Bornova Belediyesi olarak kadınlarımızın kendilerine geliştirmeleri ve öncü rol üstlenmeleri için üzerimize düşen görevleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Bugüne kadar 300’e yakın mezun veren Lider Kadın Eğitimi'nde, kadına yönelik şiddet, öfke kontrolü, kanser ve aile planlaması gibi konularda farklı eğitimler veriliyor. Lider kadınlar önce ailelerine sonra da çevrelerine yardımcı oluyor.