Bornova Belediyesi yaptığı işbirlikleri ve gerçekleştirdiği projelerle tarımsal kalkınmaya destek olmaya devam ediyor. Tarım üreticilerine eğitim ve danışmanlık hizmetleri vererek daha fazla olanak sağlamak için Ege Üniversitesi ile Bornova Belediyesi arasında Tarımsal İşbirliği Protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde arıcılık eğitimleri verilmeye başlanacak. 32 hafta teorik eğitim görecek olan 55 kursiyer, 10 hafta da Ege Üniversitesi'nin Mordoğan'da bulunan aracılık tesislerinde uygulamalı olarak ders alacaklar. Başarılı olan ve bu işi yapmak isteyenlere ise ilk ekipmanları Bornova Beleiyesi tarafından hediye edilecek. Ege Üniversitesi ile Bornova Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında ilerleyen süreçte arıcılık dışındaki üretim alanlarında da eğitim hizmetleri verilecek.

Tarımsal kalkınma projeleri sürecek

Belediye bünyesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kurduklarını ve Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin kurulmasına destek verdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, tarıma ve yerinde kalkınmaya büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Atila, "Arıcılık getirisi yüksek özel bir üretim alanı. Bornova'mızın son yerel seçimlerden sonra mahalle statüsü kazanan köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın bu alanda bilgi sahibi olmaları ve daha yüksek kazanç sağlamalarına destek olmak için bu protokolü hayata geçiriyonuz. Tarımsal kalkınma alanındaki çalışmalarımızı benzeri projelerle artırarak sürdüreceğiz" dedi.

Türkiye'nin temel çıkış noktalarından birinin tarım olduğuna dikkat çeken Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Bu bir eğitim protokolüdür. Biz protokolleri geleceğe dönük hayallerimizle imzalıyoruz. Hayalimiz sadece kovanda arıcılık yapmak değil,  organik bal, arı ve arı ürünleri hakkında doğru bilinenleri iyileştirmek, yanlış bilinenleri düzeltmek ve bu konuda yeni istekliler yaratmak" diye konuştu.