Başvuru yapan ve ihtiyacı olan öğrencilere günde iki öğün sıcak yemek verilecek. Ayrıca, talep eden öğrencilere kıyafet, eşya ve erzak yardımı da yapılacak. Her türlü danışma ve yönlendirme hizmetleri de verilecek.

Bir üniversite kenti olan Bornova'da, yüksek öğrenim gençliğinin sorunlarını çözecek kapsamlı proje hayata geçiriliyor. Bornova Belediyesi bünyesinde kurulan Gençlik Merkezi'nde ilçede yaşayan ya da ilçedeki üniversitelere öğrenim görmek için gelen gençlerin her türlü imkanları karşılanacak. Başvuru yapan ve ihtiyacı olan öğrencilere günde iki öğün sıcak yemek verilecek. Ayrıca, talep eden öğrencilere kıyafet, eşya ve erzak yardımı da yapılacak. Bunun yanında her türlü danışma ve yönlendirme hizmetleri de verilecek. Bornova Belediyesi gençlere ayrıca psikolojik rehberlik yardımında bulunabilmek üzere merkezde bir de uzman bulunduracak.

Bornova Belediyesi  tarafından, Ege Üniversitesi Kampus Alanı içine bu amaçla bir stant kuruldu. Gençlik Merkezi'ne kayıt olmak isteyen öğrencilerin burada bir form doldurması yeterli oluyor.  Gençlik Merkezine kayıt olan öğrencilere Belediye tarafından "Bornova Genç Kart" adı altında bir kimlik ve üyelik kartı veriliyor. Bu karta sahip olan gençler ihtiyaçları doğrultusunda merkezde kurulacak aş evinden, eşya, erzak ve kıyafet yardımlarından faydalanacak.

Genç Karta sahip olan üniversite öğrencileri belediyenin kültür ve sanat faaliyetlerinden de yararlanabilecek. Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi'nde öğrenciler hem kendilerinden büyük abi ve ablalarıyla tanışarak onların tecrübelerinden faydalanacak, hem de lise öğrencileriyle iletişim kurarak onları yüksek okullar konusunda bilgilendirecek. Gençlik Merkezi'ne kayıtlar yıl boyunca Büyükpark içindeki Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde de devam edecek.

Bornova'da yaşayan üniversite öğrencilerine kendilerini evlerinde gibi hissettireceklerini, her türlü sosyal ihtiyaçta yanlarında bulunacaklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Gençlerimiz kendi şehirlerini bırakıp Bornovamıza okumak için geliyorlar. Biz de Gençlik Merkezimizi kurarak onların her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olacağız. Gençlerimizi yalnız bırakmayarak aileleri gibi onları koruyup kollayacağız. Merkezimizde üniversite öğrencilerimiz onlardan büyük abi ve ablalarıyla tanışarak onların tecrübelerinden faydalanacak. Ayrıca kendilerinden küçük kardeşlerine de yüksek okullar konusunda yardımcı olacaklar" diye konuştu.