Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü üniversite öğrencilerinin ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi için ikinci bir okul haline geldi. Bornova Belediyesi’nin Giysi, Eşya ve Gıda bankalarını labaratuvar gibi kullanan öğrenciler, dezavantajlı kesimlere yönelik projelerini bu merkezlerde çalışarak uyguladılar.

Bugüne kadar Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden 14, Hemşirelik Meslek Yüksek Okulu’ndan 5, Fen Edebiyat Fakültesi’nden 29, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden 82, İletişim Fakültesi’nden 10, Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünden 5, Uluslararası Ticaret ve Finans bölümünden 3, Uluslararası Lojistik bölümünden 5 öğrenci ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersleri kapsamındaki projelerini Bornova Belediyesi’nin sosyal hizmet merkezlerinde uyguladı.

Öğrenciler, sosyal yardımlar konusunda başarısını kanıtlayan Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Giysi, Eşya ve Gıda bankalarından çalıştılar. Bu kapsamda giysileri katlayıp ütülediler. Eşya Bankası’nda ihtiyaç sahibi ailelerin ve ihtiyaç duydukları eşyaların belirlenmesinde yardımcı oldular. Erzak dağıtımına katıldılar. Van depreminden etkilenenler için çeşitli yardım malzemelerinin toplanmasına yardım ettiler. Ayrıca İzmir’de ve Türkiye’nin çeşitli illerinden kırtasiye ve giysi ihtiyacı olan okullara gönderilen yardımların organizasyonunda çalıştılar.

Bornova Belediyesi’nde tüm yardımların sistemli bir şekilde ve kimseyi rencide etmeden yapıldığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Üniversite öğrencilerimizin de bu çalışmalara katılarak yardımların bir parçası olmaları gerçekten çok güzel. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi öğrencilerimizin toplumla ve dezavantajlı kesimlerle kaynaşmasını sağlaması bakımından çok önemli. Üniversitemizle ve üniversite öğrencilerimizle işbirliğimizi sürdüreceğiz” dedi.