Bornova Belediyesi, Mevlana Mahallesi’ni Ankara Yolu’na bağlayan 1776/17 sokağı baştan aşağı yeniledi. Yoğun trafik nedeniyle bozulmaların meydana geldiği, şiddetli yağışlarda sorunların yaşandığı yolun yaşlanan zemini kaldırılarak yeni asfalt döküldü. Tretuvar ve kaldırım düzenlemeleri yapılıp eğim verilerek yağmur sularının yola paralel olarak ilerleyen dereye aktarılması sağlandı. 700 metre uzunluk ve 15 metre genişliğe sahip yol için 10 bin metrekare alana yayılan 1600 ton asfalt kullanıldı. Özellikle kış aylarında sıkıntı yaşadıklarını ifade eden mahalle sakinleri yapılan çalışmayla ilgili memnuniyetini dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Bornova Belediyesi’nin Osmangazi yönünden Atatürk Mahallesi’ne geçişi sağladığı viyadükaltı düzenlemesinin devamı olan 909 sokak kaymaz asfaltla kaplandı. Daha önce beton olan ve özellikle yağışlı havalarda kayganlaşan 500 metrelik yola mahalle sakinlerinin talebi üzerine kaymaz asfalt döküldü. 

Yol çalışmalarını yerinde takip eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, daha modern bir kent yaratma hedefiyle gelecek yılları da düşünerek çalıştıklarını söyledi. Mevlana Mahallesi’nin ilçenin hızla gelişen bölgelerinden olduğuna dikkat çeken Başkan Atila, “Sanayi kuruluşların yer aldığı alanlara geçiş güzargahı da olan yola sadece asfalt yama yapmak istemedik, baştan aşağı yeniledik. Dik bir yokuş olan 909 sokak ise kaymaz asfaltla kaplandı. Benzeri çalışmaları ilçenin pek çok noktasında yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz” dedi.