Hayatın her alanında kadınların da söz sahibi olabilmesi adına yaptığı örnek çalışmalarla adından söz ettiren Bornova Belediyesi onların stres atması için de organizasyonlar yapıyor. Bu anlamda geçen yıl başlayan kadın matinelerine bu yıl da devam ediliyor. Çamdibi ve Işıkkent düğün salonlarında düzenlenen eğlenceye Bornova'nın her mahallesinden kadınlar servislerle götürüldü. Sako Band, Şükran Çelik ve Oğuz Görceğiz müzikleri ile matineye eğlence kattı.

Yarışmalar ve sürpriz ödüller de var

Her seferinde yaklaşık 600 kadının katıldığı eğlenceye Bornova Belediye Başkanı Prof Dr. Kamil Okyay Sındır da eşlik etti. Çocuklarla birlikte kesilen pastanın ardından meşrubat ve ikramlar dağıtıldı. Kadınlar evde yaptıkları pasta ve börekleri de birbirleriyle paylaştı. Organizasyonda çocuklar için de aktiviteler var. Kurulan stantlarda macun şekerleme ve patlamış mısır dağıtıldı. Çocuklar palyaçolarla oyunlar oynadı, yüz boyadı.

Yapılan çeşitli yarışmaların yanı sıra girişte dağıtılan numaralara da çeşitli hediyeler dağıtıldı. Elektrikli süpürge, ütü, uyku seti, kahve seti gibi hediyelerin yanı sıra bir tane de büyük ödül verildi. Kurasını Başkan Sındır'ın yaptığı büyük ödül LCD televizyon oldu.

Geziler devam edecek

Kadınların eğlencesine ortak olan, onlarla birlikte şarkı söyleyip halay çeken Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Ev, çocuk ve kocanız ile ilgilenmekten kendinize vakit ayıramıyorsunuz. Biraz olsun günlük streslerinizden sıkıntılarınızdan uzaklaştırmak, bir arada olmak için böyle bir fırsat oluşturmak istedik. Hepinizin buna ihtiyacı var" dedi.

Bu yıl içinde Bornova’da isteyen tüm kadınları çocukları ile birlikte Çanakkale’ye götürdüklerini hatırlatan Başkan Sındır, yeni gezilerin olacağının da müjdesini verdi. Başkan Sındır, "Belediye olarak insana yatırım yapmaya önem veriyoruz. Bunların bir kısmı daha temel ihtiyaçlar olan sağlık ve sosyal yardımlar şeklide olurken bir kısmı da bu gibi sosyal projeler oluyor. Geçtiğimiz sene Kemalpaşa Nazarköy ile başlayan gezilerimize Çanakkale gezisi ile devam ettik. Bornova'nın her yerinden 10 bini aşkın kadın bu gezilere katıldı. Biliyorum bunların içlerinde siz de varsınız. Eğer onu kaçıranlar varsa üzülmesinler çok yakında tekrar geziye gidiyoruz. Bu defa ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, Anıtkabir'i ve Anadolu'nun önemli değerlerinden Mevlana'yı ziyaret edeceğiz. Başvurular toplandı yakında size tarihler bildirilecek" diye konuştu.

Kadınlara yönelik projelere öncelik

Kadınlar ile ilgili projelerin öncelikli olduğunu belirten Sındır, "Özellikle hatırlatmak istediğim evde gebe, lohusa ve bebek bakımı ile evde yaşlı bakımı projelerimiz büyüyerek devam ediyor. Sizin de yakınınızda mahallenizde ihtiyacı olan vatandaşlarımız varsa belediyemize bildirin o evlere de gidelim. Bunların dışında Avrupa Birliği'ne bağlı Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Birliği Konseyi'nin 'Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği' sözleşmesine imza atan ilk belediye olduk ve bunu gereği olan kadın erkek eşitliğini sağlayabilmek adına projelerimizi sürdürüyoruz" dedi.