Bornova Belediyesi’nin 2014 yılı bütçesi belediye meclisinden geçti. 225 milyon liralık bütçenin yaklaşık 50 milyon liralık bölümü yatırımlara ayrıldı. Bornova Belediyesi 2014 yılı bütçesi geçen yıllarda olduğu gibi hem toplam büyüklük hem de yatırımlara ayrılan paylar açısından rekor kırdı.  Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 2013 yılına göre yüzde 12,5 oranında artan 225 milyon liralık rekor bütçenin;  belli bir vizyona doğru hareket eden, dengeli, yatırım nitelikli bir bütçe olduğuna dikkat çekti.

Gerçekleşme oranları yüzde 100

Gelir ve gider kalemleri gerçekçi bir biçimde oluşturulmuş denk bir bütçe hazırladıklarını ifade eden Başkan Sındır, ‘‘Gelir gerçekleşme oranlarında neredeyse yüzde 100’e ulaşan bir belediyeyiz. Giderlerin büyük bir kısmı ihalesi yapılmış, maliyeti net olarak belirlenen yatırımlar. Kentin çok önemli ihtiyaçlarını karşılayacak yatırım nitelikli bir bütçe. Yüzde 70 olan öz gelir oranı da bir belediye için gerçekten gurur verici bir rakam’’ dedi. 

Bir belediyenin ya da belediye başkanının yaptığı hizmeti çok ya da yeterli bulmasının asla söz konusu olamayacağını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ancak bu yaklaşımla geleceğe yönelik vizyon içerisinde hareket edilebileceğini söyledi. Bütçenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Sındır, bu bütçeyi de her zaman olduğu gibi bir kurşunu bile boşa harcamadan halka hizmet ve yatırım olarak götüreceklerini ifade etti.

 
Sırada yeni yatırımlar var

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, meclis üyelerine geride kalan 4 yılda oluşturdukları toplam 710 milyon liralık bütçe ile neler yapıldığını da anlattı. Mahalle mahalle gezip vatandaşları dinleyerek onların talepleri doğrultusunda belirlediğimiz projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Sındır,  ‘‘O zaman ki öncelikler daha çok pazaryerleri ve kültür merkezleriydi. Onlar geride kaldı. Bornovalıların şimdi yeni öncelikleri, talepleri var. Pazaryerlerini tamamladık. Kültür ve sanat merkezlerini önemli ölçüde bitirdik. Sıra düğün, eğlence ve toplantılar için kullanılacak çok amaçlı salonlar ile spor salonlarına geldi. Dramalılar Köşkü’nün yanındaki iki tarihi yapının daha restorasyonuna da başlıyoruz’’ diye konuştu.

 
Birçok proje tamamlanmak üzere

Devam eden yatırım ve projeler hakkında bilgilerde veren Sındır, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nin inşaatını tamamlamak üzereyiz. Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışını bu yıl içerisinde yapacağız. Evka 3 Pazaryeri bitti ve yer tahsisi yapıldı. Mahkeme süreçleri nedeniyle inşaat aşamasına bu yıl geçilen Merkez ve Çamkule Pazaryerleri’ni de bitiriyoruz. 4 mahalleyi yakından ilgilendiren Kızılay Yokuşu’nu yaptığımız kamulaştırmalarla genişlettik.  Büyük Çarşı Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin ikinci aşamasına geçildi. Altındağ Atatürk Spor Salonu’nun temelini Kasım ayında atacağız. Doğanlar Stadı’nın inşaatına da ihaleye yapılan itirazın sonuçlanmasını ardından hemen başlayacağız’’ dedi.