Türkiye'deki ilçe belediyeleri arasında yatırım rekoru kırarak önemli projelere imza atan Bornova Belediyesi sosyal alandaki çalışmaları ile de dikkatini çekiyor. Merkezi Ankara'da bulunan Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Derneği'nin düzenlediği 'Üretken Belediye Projeleri' yarışmasında; Bornova Belediyesi'nin evde gebe, lohusa ve bebek bakım hizmetleri ilk üçe girdi. Bornova Belediyesi'nin ilk üç arasındaki yeri Temmuz ayı ortasında Antalya'da düzenlenen törende açıklanacak. Bornova Belediyesi, İzmir'de yerleşik hayatın 8500 yıl öncesine dayandığını kanıtlayan Yeşilova Höyüğü için yaptığı Ziyaretçi Merkezi Projesi ile de Tarihi Kentler Birliği'nin, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Nisan ayı içinde 'tarihi proje' ödülüne layık görülmüştü.

Gebe ve çocuklara özel hizmet

Bornova Belediyesi'nin önemli bir sosyal hizmeti olan evde, gebe, lohusa ve bebek bakımı çalışmaları ilk olarak geçen yıl Zafer, Serintepe ve Merkez mahalleleriyle başladı. Bu hizmetler ilk aylarda bir uzman ebe, üç ebe ve bir şoförle yürütüldü. Bu yıl ise ekibe üç ebe daha ilave edildi. Ayrıca hizmetin verildiği mahallere; Doğanlar, Mevlana ve Kızılay da eklendi. Sağlık ekipleri hamile ve lohusa kadınlar ile çocuklara evlerinde bakıyor. Evlerde, muayene, kontrol, yönlendirme ve eğitim hizmeti sunuyor. Geçen yıl Mayıs ayında başlatılan çalışmalar kapsamında binlerce gebe ve lohusa kadın uzman ekiplerce ziyaret edildi. Aynı şekilde yeni doğan binlerce bebek de kontrolden geçirildi. Gerekli bakım yapıldıktan sonra, anneleri her konuda aydınlatıldı. Proje kapsamında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Desteğimizi sürdüreceğiz

İnsanca yaşamın gerektirdiği asgari şartları ilçe genelinde yaşayan herkese sağlamak için çaba harcadıklarını belirtene Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Sağlık hakkı da en önemli insan haklarından biridir. Sağlık konusu yurttaşlarımızın en çok ihtiyacı olan ve verilmesi zorunlu olan bir hizmettir. Biz evlerinde yalnız yaşayan bakıma muhtaç yaşlılarımızı, gebe, lohusa olan kadınlarımızı ve bebeklerimizi sağlık ekiplerimiz ile evlerinde ziyaret ediyoruz. Her türlü sağlık ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Geçen yıl Mayıs ayında başladığımız bu hizmete, ekip sayımızı arttırarak devam ediyoruz. Bu projemizin ödül alması bizi çok sevindirdi. Sosyal belediyecilik çalışmalarımızı her geçen gün arttırarak devam ettireceğiz" diye konuştu.