Bornova’da faaliyet gösteren amatör kulüplerin sporcuları, okullarından uzaktaki sosyal ve sportif etkinliklerde yer alan öğrenciler, belediye koroları ve kent gezilerine katılan kadınlar Bornova Belediyesi’nin araçları ile taşınıyor. İş makineleri de daha modern bir Bornova için kontak açtı

Çağdaş yaşam koşullarını her mahalleye götürme hedefiyle çalışan Bornova Belediyesi, bu hedef doğrultusunda araç filosunu da güçlendirdi. 2009 yılından bugüne filoya 23 araç daha eklendi. Her biri sıfır kilometre olarak alınan bu araçların 7’si minibüs, 5’i binek, 3’ü kamyonet, 2’si hidromek kepçe. Kalanlar ise birer adet olmak üzere; traktör, midibüs, vinçli kamyon, damperli kamyon, 4x4 kamyonet ve otobüs.

En çok araç Kültür ve Sosyal İşler Yardım İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’ne alındı. İlçede faaliyet gösteren amatör kulüplerin sporcuları, okullarından uzaktaki sosyal ve sportif etkinliklerde yer alan öğrenciler, belediye koroları ve kent gezilerine katılan kadınlar Bornova Belediyesi’nin araçları ile taşınıyor. Fen İşleri Müdürlüğü de fiziki yatırım rekorları kıran Bornova Belediyesi’nin en çok araç ve iş makinesi alınan bir diğer müdürlüğü oldu.

Her alanda ilçe halkının yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘’Göreve geldiğimiz günden beri araç filomuzu hem büyüttük, hem de yeniledik. Hem yatırımcı hem de sosyal bir belediye olarak buna ihtiyacımız vardı. Bornovalıların yaşam standardını yükseltmek, daha iyi, yerinde ve hızlı hizmet için yeni araçlar almaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.