Bornova'da Cumhuriyet'in ilanının 93. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler, Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon ve Belediye çelenkleri konuldu.  Akşam ise Fener Alayı yürüyüşünde Mustafa Kemal Caddesi Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle adeta kırmızıya boyandı. Çevre yolu viyadüklerinin altından başlayan yürüyüş kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce Bornovalının katılımıyla gerçekleşti. Vatandaşların heyecanına Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan da ortak oldu. Marşlar hep bir ağızdan söylenirken ev ve işlerlerinden korteji selamlayanlar da Cumhuriyet coşkusuna katıldı. İzmir Wos Wos Dayanışma Derneği üyeleri de bu özel günde Bornova'daydı. 50'ye yakın klasik otomobil korteje ayrı bir renk kattı.
Yürüyüş son bulduğu Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda genç sanatçı Buray Bornovalılarla buluştu. Sen Sevdasımısın, Kimsenin Suçu Yok ve İstersen gibi sevilen şarkılarını seslendiren sanatçıya genç hayranları coşkuyla eşlik etti. Konseri Bornovalıların arasında izleyen Başkan Atila, sevilen sanatçıdan Bornova için bir şarkı yapma sözü aldı.

Kentimiz geleceğe ışık oluyor

Büyük Önder Atatürk'ün 28 Ekim 1920'deki "Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz" sözünü hatırlatan Başkan Atila, "Hiç bir gün bir sonraki gün için bu kadar önemli olmamıştı. İşte o gün; bugün. En büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Başta Atatürk olmak üzere bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minmet ve özlemle anıyoruz. İzmir ve Bornova Cumhuriyetin kalesi. Ülkemizin üzerinde kara bulutlar dolaşırken, kentimiz geleceğe umut olma yolunda emin adımlarla her geçen daha ileriye gidiyor, ışık oluyor" diye konuştu.