Bornova Belediyesi, İnönü, Atatürk ve Evka-4 mahallelerine merkezden ulaşımı sağlayan, Kızılay Yokuşu olarak bilinen 467 ve 472 sokaklarda dev bir kamulaştırma, yıkım ve yol genişletme hamlesi başlattı. Kış şartlarında dik ve dönüş açısının dar olması nedeniyle trafik güvenliğinin riske girdiği Kızılay Yokuşu'nda yol genişletme kararı alan Bornova Belediyesi yıkımlara başladı. 467 ve 472 sokaklardaki 22 evin kamulaştırma işlemleri tamamlanarak hak sahiplerine 1 milyon 706 bin lira ödendi. 28 evin tamamının kamulaştırılmasıyla yol ve yeşil alan için kazanılan alan 2 bin 747 metrekareye çıkarken, hak sahiplerine ödenecek bedel de 2 milyon 344 bin liraya ulaşacak.

Yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kızılay Yokuşu olarak bilinen 467 ve 472 sokakların genişliği 10 metreden 15 metreye çıkacak. Bornova Belediyesi'nin yeni yol düzenlemesiyle gelecek en büyük kolaylık ise Malazgirt İlkokulu'nun da balunduğu 467 sokaktan 472 sokağa dönüşte yolun darlığı nedeniyle yaşanan sıkıntının tamamen ortadan kalkması olacak. Yolun bu kısmında genişlik 25 metreye kadar çıkacak, böylelikle araçlar için rahat bir dönüş imkanı yaratılmış olacak. Düzenleme kapsamında iki sokağın kesişiminde, İzbeton Su Satış İstasyonu'nun karşısında kalan alanda yaklaşık 750 metrekarelik bir de yeşil alan yaratılacak.

Bornovalıların günlük yaşamını olumsuz yönde etkileyen sorunları bir bir çözdüklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Kızılay Yokuşu, ilçemizin üç büyük mahallesine merkezden ulaşımı sağlayan önemli bir arterdi. Ancak yolun darlığı, özellikle de dönüşlerde tehlike yaratıyordu. Bu sorunu çözmek için kapsamlı bir kamulaştırma kararı aldık ve yıkımlarımızı başlattık. En kısa sürede de yolumuzu genişletip insanlarımızın daha güvenli bir şekilde gidecekleri yerlere ulaşmalarını sağlayacağız" dedi. Bornova'da yeni binalar, hizmet merkezleri yapmak kadar eskimiş ya da yeni projeler için yıkılması yerlerin yıkımının da büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Sındır, "Bu amaçla 2013 yılı bütçemizde kamulaştırmalar yaklaşık 15 milyon liralık önemli bir bölümü oluşturuyor" dedi.