Bornova Belediyesi, kafeleri ve eğlence mekanlarıyla İzmir'in 24 saat canlı olan merkezi Küçükpark'ı yeniliyor. Küçükpark'ın daha etkin bir şekilde kullanılmasını amaçlayan çalışmalar aylar önce vatandaşların fikirlerinden yola çıkılarak başlatıldı. Bu amaçla, "Fikrini Al Parka Gel" sloganıyla düzenlenen etkinlikte binlerce Bornovalı Küçükpark'a ilişkin hayallerini ve dileklerini kağıtlara dökmüştü. Bornova Belediyesi'nin "Ortak Akıl" çerçevesinde yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların bu dilekleri gerçeğe dönüşüyor.

Yayalar özgürce dolaşacak

Küçükpark yenileme projesinin en önemli adımlarından biri, bölgenin motorlu araç girişine kapatılarak yayalaştırılması olacak. Bu kapsamda 169 ve 170 sokaklar ile Zafer Caddesi'nin Küçükpark Meydanı'na cepheli bölümleri trafiğe kapatılacak. Kapatılan yollardan Zafer Caddesi'nde gece 24.00'ten 09.00'a kadar araç giriş çıkışına izin verilecek. Yapılacak düzenlemenin ardından daha önce olduğu gibi Fevzi Çakmak Caddesi'nden 162 ve 161 sokaklar kullanılarak Ankara Caddesi'ne araçla geçişler devam edecek. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin önündeki kavşaktan 169 sokak ve Zafer Caddesi kullanılarak Süvari Caddesi'ne ulaşım sağlanabilecek.
 
Meydan 2 buçuk kat büyüyecek

Bornova Belediyesi'nin Bornovalıların görüş ve temennileri doğrultusunda hazırladığı proje kapsamında Küçükpark'ın meydan olarak kullanılan bölümü 866 metrekarden 2 bin 800 metrekareye çıkartılacak. Bu büyümeyle orantılı olarak yapılacak yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla da bölge daha ferah ve nefes alabilen bir ortama kavuşacak. İlgili kurumların altyapı çalışmalarını tamamladığı sokaklar hızla parke taş döşeniyor. Bin 250 metrekare yol düzenlemesi ile 11 bin metrekare parke taşın döşenmeye başlandığı proje kapsamında 24 bisiklet park yeri de kullanıma sunulacak.
 
Başkan Atila: Küçükpark yemyeşil olacak

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Küçükpark'ta başladıkları yenileme çalışmalarını hızla tamamlamak için bütün imkanları seferber ettiklerini belirterek "Ortak akıl ilkesiyle vatandaşlarımızın istek ve önerileri doğrultusunda başlattığımız çalışmalar sayesinde Bornova'nın yaşayan merkezlerinden olan Küçükpark'ı hem daha modern ve yeşil bir hale getirecek hem de bölgenin büyük bölümünü yayalaştırarak vatandaşlarımızın daha rahat ve kaliteli zaman geçirmeleri için düzenlemeler yapacağız. Diğer kurumlarla koordineli olarak yürüttüğümüz çalışmalar yaptığımız çalışmaların uzun soluklu olmasını sağlayacak" dedi.