Bornova Belediyesi ile Tunceli’nin Pülümür Belediyesi arasında eş zamanlı olarak alınan Kardeş Şehir olma kararının ardından bu kez kardeşlik anlaşması imzalandı. Anlaşmaya Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun imza attı.

Erzincan’ın Çağlayan Beldesi Belediye Başkanı Çetin Çay’ın da bulunduğu imza töreninde konuşan Başkan Sındır, Pülümür ile kardeş belediye olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, ‘‘İmzaladığımız bu protokol ile tarihten gelen kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendireceğiz. Daha yoğun bir şekilde ekonomik, sosyal ve kültürel alanda işbirliği içerisinde olacağız’’ diye konuştu.

Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun ise Başkan Sındır’a ve tüm meclis üyelerine teşekkür etti. Bornova’da Pülümür’dekilerden daha çok Pülümürlü yaşadığına dikkat çeken Coşkun, ‘‘Siz zaten bizim buradaki hemşehrilerimize sahip çıkarak kardeşliğimizin temellerini atmışsınız. Bornova Belediyesi ile kardeş kent olmaktan onur duyuyorum’’ diye konuştu.

Bornova'nın kardeş belediyeleri

Pülümür(Tunceli), Altıntaş (Kütahya), Susuz(Kars), Rostuşa Mavrova(Makedonya), Novipazar(Sırbistan), Tuzla(Bosna Hersek), Bar(Karadağ), Mestanlı(Bulgaristan), Koşukavak(Bulgaristan), Cebel(Bulgaristan), Delçova(Makedonya), Bialystok(Polonya)