Başkan Sındır yapılan yatırımlarla Bornova’nın kentin turizm açısından yakın gelecekte önemli bir noktada olacağını belirtti. İzmir'in yerleşik tarihinin 8500 yıl öncesine dayandığını gösteren Yeşilova Höyüğü’nün yanı başında tamamlanma aşamasına gelen Ziyaretçi Merkezi projesini anlatan Başkan Sındır, ‘‘Bu Merkez daha şimdiden dünyanın ilgisini çekiyor’’ ifadesini kullandı

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Turizm sektörünün ulusal ve uluslararası aktörlerini bir araya getirdiği Travel Turkey 2013 Fuarı kapsamında düzenlenen "Bornova'nın Turizm Potansiyeli" başlıklı konferansta Bornova’nın turizm dinamiklerini, bu dinamikleri belirleme kullanma yöntemleri ile belediye kapsamında yaptığı çalışmaları anlattı. Konferansı, Bosna Hersek Turizm Bakan yardımcısı Nedjeljko Babić'in yanı sıra pek çok yabancı ziyaretçi de takip etti.

İlçenin turizm değerlerinin ortaya çıkarılması için çeşitli projeler geliştirdiklerini ifade eden Bornova belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Kentin geleceğinin en önemli temel taşı turizm yatırımları. Bornovamızın turizm alanında önemli bir potansiyeli var ve bu doğrultuda belediye olarak projeler geliştiriyoruz’’ dedi. 

8500 yıllık tarihe yolculuk

İzmir'in yerleşik tarihinin 8500 yıl öncesine dayandığını gösteren Yeşilova Höyüğü’nün yanı başında tamamlanma aşamasına gelen Ziyaretçi Merkezi projesini anlatan Başkan Sındır, ‘‘Bu Merkez daha şimdiden dünyanın ilgisini çekiyor’’ ifadesini kullandı. Bornova'nın tarımsal değerleri olan değerleri Misket Üzümü ve Bornova Bamyası'nı anavatanına geri kazandırdıklarını belirten Sındır, Dünya literatüründe de yeri olan bu üzümü yetiştirip fidanlarını, kınalı bamya olarak da geçen ve lezzeti dillere destan Bornova Bamyası'nın da tohumlarını vatandaşa ücretsiz olarak dağıttıklarını söyledi.

Bornova belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ilçedeki tarihi yapılara da sahip çıktıklarını belirterek,  ‘‘Dramalılar Köşkü'nün restorasyonunu yaptık ve Kent Arşivi ve Müzesi olarak hizmete açtık. Bornova'nın geçmişine ait bilgi, belge ve eşyaların sergilendiği tarihi mekanda dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini de sanatseverlerle buluşturuyoruz. Kent kültürünü yaşatmak amacıyla restorasyonunu tamamladığımız Bornova Cumhuriyet Evi'nin açılışını da yakında yapacağız’’ diye konuştu.

Yurt içi ve dışından olan çok sayıdaki kardeş kentleri ile yakın ilişkilerinin sürdüğünü söyleyen Başkan Sındır, ‘‘Yaşar Üniversitemizle birlikte bir Turizm Master Planı hazırladık. Bu plan kapsamında turizm rehberleri, ve yatırım planları oluşturuldu. Daha pek çok çalışmamızı Bornova'nın turizm kimliğini göz önünde bulundurarak hazırlıyoruz" dedi.