Muharrem Ayı nedeniyle tutulan matem orucu sonunda yapılan aşure günü etkinliği Bornova’da Naldöken Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bornova Belediyesi’nin destek verdiği etkinlikte 800 kişiye tavuklu pilav, ayran aşure dağıtıldı. Etkinliğe Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Kemal Bülbül, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşure gününün Muharrem Ayı içinde bir etkinlik olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bu günlerde iyilikleri yüceltmek esastır. Bu anlamda yapılan tüm işlerin en temel amacı insan sevgisidir. Kusurları da hoş görerek birlikteliliklerin sürdürüldüğü bir anlayış hakimdir. Biz, tüm yurttaşlarımızın inançlarını en güzel bir şekilde yaşamaları için elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Aşure gününde birlik beraberlik içinde duygularımızı paylaşıyoruz” dedi.

Muharrem Ayı’nın ve akabinde aşure gününün lokmaların paylaşıldığı anlamlı bir gün olduğunu ifade eden Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül de şöyle konuştu: “Kerbela olayı bir iktidar savaşı değildir. İyi ile kötünün, zalim ile mazlumun mücadele ettiği bir insanlık eylemidir. Bu olayların yıl dönümünde hala Alevilerin ötekileştirilmesi, dışlanması çok üzücüdür. Oysa insanlık aşkı ile dolu olan aleviler bu ülkenin asli unsudur.”