Bornova Belediyesi, asfaltsız mahalle bırakmamak için 2,5 yıl önce başladığı çalışmalarında hedefe ulaştı. İlçede asfalt dökülmemiş yolu olan mahalle kalmadı. Bornova Belediyesi üç yılda yol düzenlemelerine 10.6 milyon lira harcadı. Çalışmalarda kullanılan 94 bin ton asfaltın 7 metre genişliğinde yol yapımında kullanıldığı düşünüldüğünde asfaltlanan yolların toplam uzunluğu 107 kilometreye ulaşıyor. Bunun parasal karşılığı ise 7,6 milyon lirayı buluyor.

Bornova Belediyesi asfalt çalışmalarının yanısıra son üç yılda parke taş düzenlemelerinde de önemli mesafeler katetti. İlçedeki kaldırım ve yollara 65 bin metrekare parke taş döşeyen ekipler, 9 kilometre parke taş yol, 17 kilometre de parke taş tretuvar yaptı. Bu süre içerisinde parke taş düzenlemelerine 3 milyon lira harcandı.

Bornova  Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, ilçeyi hem sosyal, hem sanat ve kültür, hem de fiziki yatırımlar açısından kalkındırmak için çalıştıklarını söyledi. Bornova'da asfaltsız yolu olan mahallenin kalmadığının altını çizen Başkan Sındır, "Göreve geldiğimiz ilk yıldan itibaren bir yandan başlamış yatırımları tamamlamak için kaynak oluştururken, şimdi bunları tamamlama aşamasındayız. Asfalt konusunda ise hiçbir zaman taviz vermedik. Bozuk yolları anında düzeltmek için yoğun çaba harcadık" dedi.