Park yapım çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bornova Belediyesi bu yıl 23 yeni parkın yapımını tamamlıyor. Böylece ilçede parkı bulunmayan hiçbir mahalle kalmıyor.

Yaptığı çalışmalarla yeşil alan miktarını 2 milyon 767 bin metrekareye, kişi başına da Avrupa Birliği ülkeleri ortalaması olan 7 metrekarenin üstüne çıkaran Bornova Belediyesi park yapım çalışmalarına da aralıksız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında bu yıl Bornova'ya toplamda 23 yeni park çalışması yapıldı. 2011 yılında 95 bin 388 metrekare alanda yürütülen çalışmalarla park sayısı 402'ye çıkıyor. İlçede parkı olmayan hiç bir mahalle kalmıyor. İzmir'in akciğeri olarak adlandırılan Bornova'ya 2009 ve 2010 yıllarında da toplam 274 bin 551 metrekare alanda 44 yeni park kazandırılmıştı.

İlçenin çok uzun yıllardır "Yeşil Bornova" ismiyle anıldığını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "Bornova Belediyesi olarak yeşil bizim için çok önemli. Yurttaşlarımızın sağlıklı bir ortamda temiz havada ve uygun koşullarında yaşaması adına çalışıyoruz. Bornova Belediyesi olarak tüm gücümüzle ilçedeki yeşil alan miktarını arttırıyoruz. Yurttaşlarımızın daha sağlıklı, daha güvenli, sosyal ortamlarda yaşamaları gerektiğini düşünerek bu çalışmalarımızı tamamlıyoruz" dedi.

Her şey geleceğimiz olan çocuklarımız için 12 köye sahip olan Bornova'nın temiz hava açısından İzmir'in birincisi olduğunu dile getiren Başkan Sındır şöyle konuştu:
"Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bana göre en büyük yatırım çocuklarımıza yapılan yatırımdır. Teknoloji ilerledikçe çocuklarımız evlere kapanıp, bilgisayar, televizyon bağımlısı oldu. Park ve yeşil alanlar sosyal yaşamı geliştirmek bakımından  önem taşıyor. Çocuklarımız parklarda oynayarak hem sağlıklı arkadaşlık ilişkileri kuruyor hem de evlerimizdeki televizyon ve bilgisayarların radyasyonlu ortamından uzak kalmış oluyor. Böylece geleceğe sağlıklı bireyler yetiştirmiş oluyoruz."