3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellilerin sorunları çeşitli şekillerde gündeme getirilirken, Bornova Belediyesi sözün ötesine geçerek yaptığı yatırımlarla örnek oldu. 1.5 milyon liralık proje geçen yıl tamamlandı. Proje kapsamında ilçenin kaldırımlarına ve yollarına engelli rampaları yapıldı. Belediye tesislerine de uygun asansörler yapılarak engelli yurttaşların kapalı mekanlarda da istedikleri yere ulaşması için gereken önlemler alındı. Bornova’nın tamamında kaldırımlar, tretuvarlar, belediyeye ait tesisler, parklar ve çocuk oyun alanları engellilere göre düzenlendi.

Bornova Belediyesi’nin dev projesi kapsamında; 22 mahallede engelli rampası düzenlemesi ve 17 mahallede de sokak düzenlemesi yapıldı. Tam 4750 adet yeni rampa oluşturulurken engellilerin kullandığı kaldırım ve tretuvarların araçlardan korunması için 3 bin adet yeni bariyer yerleştirildi. 13 kilometre de tretuvar parke taş döşendi.

Belediyeye ait Naldöken ve Mevlana Toplum Merkezleri ile Uğur Mumcu Kültür Merkezi de engellilere göre düzenlendi. Aynı kapsamda İçtaş Hizmet Binası, Belgem Dershaneleri ile Büyükpark içindeki Nikah ve Meclis Salonu engellilerin rahatça ulaşabileceği ve hizmet alacağı hale getirildi. Çamdibi Kapalı Pazaryeri tesisleri ile Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’nda engelliler değişiklikler yapıldı. Tüm belediye tesislerine engelli asansörleri ile engelli rampaları ve tutunma barları da yapıldı.  

Engelli vatandaşların kentin her yerine rahatça ulaşabilmeleri için proje başlattıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Mimari engelleri ortadan kaldırdık. Engeller nedeniyle hareket edemeyen vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyoruz. Bunu yaparken sadece yollardaki engelleri kaldırmıyoruz. Aynı zamanda belediye hizmet binalarımıza da uygun asansörler yapıyoruz. Rampalar ve merdiven tutunma sistemleri ile engellilerin ulaşmını ve yürümesini kolaylaştırıyoruz. Amacımız Bornova’da her bir yurttaşımızın kentin bütün olanaklarından, sosyal imkanlardan eşit oranda yararlanmasını sağlamak” diye konuştu.