Bornova Belediyesi'nin iki yıl önce başlattığı gebe, loğusa ve bebek bakım hizmetlerinin kapsamı genişletildi. Daha çok dar gelirli ailelerin yaşadığı bölgelerde hayata geçirilen uygulama kapsamına Kızılay, Naldöken, Mevlana, Doğanlar, Yunus Emre, Altındağ Merkez, Birlik, Serintepe ve Zafer mahallesi de eklendi. Gebe, loğusa ve bebeklere evde bakım hizmetleri 7 ebe ile yürütülüyor. Öncelikle gebelerin normal muayeneleri yapılıyor. Açlık, kan şekeri, kolesterol, trigliserit ölçümleri gerçekleştiriliyor. Gebeliğin gelişimi ve kilo durumu izleniyor. Anne karnındaki çocuğun kalp dinleniyor. Gebelere psikolojik destek verilip doğuma hazırlanıyor.

Gelişmeleri izleniyor
Lohusalık sürecinin de sağlıklı geçmesi için gerekli çalışmalar sürdürülüyor. Bebek emzirme eğitimi veriliyor. Bebeğin gelişimi de izleniyor. Bebeğin boy, kilo, baş çevresi ve karın çevresi takibi yapılıyor. Anne sütü ile besleme teşvik ediliyor, bebeğin psikomotor gelişimi izleniyor. Aşıların kontrolü yapılıyor ve herhangi olumsuz bir durumda aile, hekimine yönlendiriliyor. Bornova Belediyesi ekipleri bugüne kadar 2507 gebeye, 2225 bebeğe gerekli bakım ve sağlık hizmetini sundu. 
Projeye özel önem veren Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, ev ziyaretlerine eşi Rana Sındır ile birlikte katılıyor. Sındır, Mevlana Mahallesi'nde ebelerle birlikte gebe ve loğusa ailelere konuk olarak verilen hizmeti inceledi.

Desteğimizi sürdüreceğiz
İnsanca yaşamın gerektirdiği asgari şartları ilçe genelinde yaşayan herkese sağlamak için çaba harcadıklarını belirten  Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "Sağlık hakkı da en önemli insan haklarından biridir. Sağlık konusu yurttaşlarımızın en çok ihtiyacı olan ve verilmesi zorunlu olan bir hizmettir. Biz evlerinde yalnız yaşayan bakıma muhtaç yaşlılarımızı, gebe, lohusa ve bebeklerimizi sağlık ekiplerimiz ile evlerinde ziyaret ediyoruz. Her türlü sağlık ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 2009 yılı mayıs ayında başladığımız bu hizmete, ekip sayımızı arttırarak devam ediyoruz. Bu projemizin ödül alması bizi çok sevindirdi. Sosyal belediyecilik çalışmalarımızı her geçen gün arttırarak devam ettireceğiz" diye konuştu.