Girişimci olmak isteyen ancak, bilgi ve sermaye yetersizliği yaşayan vatandaşlara destek olmak dördüncü kez gerçekleştirilen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı'nı bitiren 120 kursiyer sertifikalarını Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle aldı.

Ekonomik kalkınma ve işsizliğin azaltılmasında önemli bir faktör olarak gösterilen girişimciliğin desteklenmesi amacıyla verilen eğitim, 27 Şubat – 19 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 'Yeni Girişimci Desteği' kapsamında başlatılan ve 70 saat süren Eğitim Programı'na katılarak iş planlarını oluşturan kursiyerler, KOSGEB'in 30 bin TL hibe, 70 bin TL de iki yılı geri ödemesiz, faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecek. Mayıs ayı sonunda 60 kursiyer daha sertifika alacak. Bu 60 kişiyle birlikte 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı' sertifikası alan kursiyer sayısı toplam 360 olacak.

Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlerin sertifikalarını KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı ile birlikte veren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, KOSGEB'le işbirliği içerisinde en çok eğitim veren belediye olduklarına dikkat çekerek, "Girişimci demek; yaratıcı olmak, risk alabilmek, bir ürün veya hizmet üretmek için heyecan duymak demektir. Ben sizlerdeki bu heyecanı hissediyorum. Hepinize çıktığınız yolda başarılar diliyorum. Bu eğitimin ardından bir işe başlarken ya da bir işyeri açarken mutlaka bize haberverin ki heyecanınız ve mutluluğunuza ortak olalım" diye konuştu.