Herkesin yönetime katılımını esas alan bir anlayışla hareket eden Bornova Belediyesi bunun gereğini yerine getiriyor. İlçe genelindeki işyerlerinin açılış ve kapanış saatlerinin yeniden değerlendirilmesi konusundaki yoğun talepleri gündemine alan Bornova Belediyesi vatandaşın istekleri doğrultusunda gerekli kararları aldı. Buna göre öncelikle her türlü işyerinde müzikli yayın saati en fazla 24.00 olarak belirlendi. Bu saatten sonra işyerleri kesinlikle müzik yayını yapamayacak.

Açılış  saati sabah 06.00 olarak belirlenen kahvehaneler ise gece 02.00’ye kadar hizmet vermeye devam edecek. İnternet kafe, sinema, tiyatro ve bilardo salonlarının açılış saati 09.00, kapanış saati ise 24.00 olacak. Yine düğün salonu, fuar, panayır ve lunapark gibi işletmelerin kapanış saati de 24.00 ile sınırlandırıldı. Bakkal, market ve tekel büfeleri ile içkisiz lokanta ve çorbacılar da sabah 07.00 ile gece 02.00 saatleri arsında faaliyetlerine devam edebilecek. Hamam, masaj salonu ve sauna gibi işletmeler ise faaliyetlerine 23.00’te sonlandıracak.

Kent düzeninin sağlanmasının sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam için önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “İlçemizde kent düzeninin sağlanması için tüm çalışmaları yapıyoruz. Gerekli kararları ise hep birlikte alıyoruz. Kent Konseyi, kadın, çocuk ve gençlik meclislerimiz var. Ayrıca mahallerde sokak sokak dolaşarak yurttaşlarımızın ve esnaf arkadaşlarımızın görüşlerini alıyoruz. Bu çerçevede oluşan ortak anlayışla işyerlerinin açılış ve kapanış saatlerini yeniden belirledik. Herkesin istediği ortak bir noktada buluştuk. Bornova bu yapısıyla da tüm Türkiye’ye örnek oluyor” dedi.