Bornova Belediyesi, kadının sosyal yaşamda hakettiği yeri alması için düzenlediği etkinlikler, eğitimler ve sağladığı olanaklarla önemli adımlar atarken, kadın müdürleri ve yöneticileriyle ortaya koyduğu vizyonu genişletiyor. Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Birliği Konseyi'nin "Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği" sözleşmesine imza atan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, bu alanda gerekenleri de hayata geçiriyor.
Yerel yönetim anlayışını sadece kadınlara yönelik hizmetlerle sınırlandırmayan Bornova Belediyesi, bir başkan yardımcılığı koltuğu ile tam 10 müdürlüğü de kadınlara emanet ederek, kamusal alandaki yönetimde kadınlara en az erkekler kadar yetki veriyor. Müdürlerin yanısıra Bornova Belediyesi bünyesinde hizmet veren pek çok merkezin sorumluluğunu da kadınlar üstleniyor. Bornova Belediyesi çalışanlarının yüzde 40'ı da kadınlardan oluşuyor. Bornova Belediye Meclisi'nde 4 kadın üye görev yaparken İl Genel Meclisi'nde de Bornova'dan Yeşim Tekoğlu bulunuyor. Ayrıca Bornova Kent Konseyi bünyesinde kurulan Kadın Meclisi de faaliyetlerini sürdürüyor. 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kadınların sorunlarının gündeme taşındığı bir gün olarak yaşayacaklarının altını çizen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Bornova Belediyemizde kadınların istihdama katılımı büyük ölçüde sağlanıyor. Memur, sözleşmeli memur ve işçi olarak personelimizin yaklaşık yüzde 40'ını kadınlar oluşturuyor. Aynı şekilde müdürlerimizin de yüzde 40'ı kadın. Toplam 10 kadın müdürümüz var" dedi.
Bornova Belediyesi olarak, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Birliği Konseyi'nin "Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği" sözleşmesine imza attıklarını hatırlatan Başkan Sındır, "Bu belgeye imza atan Türkiye'den tek ve ilk belediyeyiz, bununla da gurur duyuyoruz. Bu imzanın gereği olan kadın ve erkek fırsat eşitliğinin yaşamın her alanında sağlanması için gerekenleri yerine getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Özellikle aile içi şiddet, töre ve namus cinayetleri bakımından Türkiye'nin dünya sıralamasında çok altlarda, önlem alınması gereken bir sırada olduğunun altını çizen Başkan Sındır, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadınların yaşamda hak ettikleri yerde olabilmesi için onların yanında olacağız" dedi.
Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Hafize Başer de, kadınların Bornova Belediyesi'nde söz sahibi olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Ben kişisel olarak üreten kadınların çoğalmasını, bunun için de zemin hazırlanmasını istiyorum" diye konuştu.
Bornova Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı ve müdür olarak görev yapan kadınlar:
Başkan Yardımcısı: Zerrin Gençtürk (Yapı Kontrol, Etüd Proje, İmar ve Plan Proje Müdürlüğü'nden sorumlu)

Müdürler

Derya Semercioğlu: Özel Kalem Müdürü
Emel Solak:  Emlak İstimlak Müdürü
Şeyda Kıvratma: Mali Hizmetler Müdürü
Satiye Uygun: Destek Hizmetleri Müdürü
Nurcan Çakır: Sağlık İşleri Müdürü
Zeynep Seher Arslan: Veteriner İşleri Müdürü 
Zehra Talas: Plan Proje Müdürü
Nur Banu Barut: Çevre Koruma Müdürü
Serpil Bayazıt: Kültür Müdürü
Beyhan Kurt: İmar Müdürü

Meclis üyeleri

Şenay Biçer
Hafize Başer
Reyhan Küçükbay
Özen Kızılırmak
Yeşim Tekoğlu İse İl Genel Meclisi Üyesi.