Türkiye'ye örnek olan 'Evde bakım, Evde Gebe ve Lohusa Bakımı' projeleri ile 'En Üretken Belediye Ödülü' aldıklarını hatırlatan Sındır, "Umuyorum tek bir kadınımızın bile ihtiyacı olmaz, hep şiddetten uzak kalırlar ve ihtiyaç duyulmaz ama 50 kadınımızı çocukları ile birlikte barındırabildiğimiz bir konukevi yaptık. Kadın erkek eşitliği şartı sözleşmesine Türkiye'de imza atan ilk belediye olduk. Bu arada kent ve kültür gezileri, matineler yapıyoruz. Ben çalışma ortamı ev olan ev kadınlarını da taşıdıkları sorumluluklar itibariyle birer emekçi olarak görüyorum. Ama onların da sosyal bir varlık olarak bunların dışına çıkması ve sosyal faaliyetlerde bulunması gerekiyor. Bu anlamda belediyemizin sunduğu olanaklardan faydalansınlar" diye konuştu.
8'incisi düzenlenen eğitimde ilk dersi de Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır verdi. 'Güvenli Gıda' konusunda bilgiler veren Başkan Sındır, GDO'lu gıdaların zararlarını anlattı. Eğitime katılan kadınlardan taze meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmesini istedi.
Bugüne kadar 200 civarı mezun veren Lider Kadın Eğitimi'nde kadına biçilen geleneksel rollerin dışında Kadın Yönelik Şiddet, Öfke Kontrolü, Kanser ve Aile Planlaması gibi konularda farklı bir eğitim veriliyor. Lider kadınlar önce ailelerine sonrada çevrelerine yardımcı oluyor.