13-14 yaş grubu çocukların mücadele edeceği Ulusal Egemenlik Sutopu Turnuvası, Bornova Belediyesi ve Göztepe Rotary Kulübü’nün işbirliği ile 26 Nisan Cuma günü başlıyor. İkisi Yunanistan’dan olmak üzere 5 takımın mücadele edeceği maçlar, Bornova Belediyesi Işıkkent Yüzme Havuzu’nda ‘‘İki yaka, bir kulaç’’ sloganıyla oynanacak.

Ulusal Egemenlik Sutopu Turnuvası, Bornova Belediyesi ve Göztepe Rotary Kulübü’nün işbirliği, ESTİ Sutopu Kulübü ve Sutopu Federasyonu’nun katkıları ile gerçekleştirilecek.  Bornova Belediyesi Işıkkent Yüzme Havuzu’nda oynanacak maçlarda Türkiye’den Esti, Enka ve Adalar Su Sporları Kulübü ile Yunanistan’dan Olimpiyakos ve Sakız Adası takımları mücadele edecek.

Bu yıl, ‘‘İki yaka, bir kulaç’’ sloganıyla düzenlenen ve Türkiye ile Yunanistan arasında yeni bir dostluk köprüsü kurulmasının hedeflendiği turnuva, 26 Nisan Cuma akşamı saat 20.00’da oynanacak Esti – Enka maçıyla başlayacak. 13-14 yaş grubu çocuklardan oluşan ekiplerin mücadele edeceği organizasyonun açılış seramonisi Cumartesi günü saat 11.00’de yapılacak. 

Toplam 10 maçın oynanacağı turnuva, 27 Nisan Pazar günü sona erecek. Sporseverler, 3 gün sürecek maçları ücretsiz olarak izleyebilecek.

Bornova Belediye Başkanı Prof Dr. Kamil Okyay Sındır, 23 Nisan Haftası’nda düzenlenen turnuvanın barış temasıyla düzenlendiğine dikkat çekerek, ‘‘Spor yine çok anlamlı bir amaca hizmet edecek. Tüm İzmirlileri Bornova Belediyesi’ne kazandırdığımız Işıkkent Spor Tesisleri’nde oynanacak maçları izlemeye davet ediyorum. Gelin bu cokuya hep birlikte ortak olalım’’ diye konuştu.