Eğitimin ilk gününde Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da kadınların yanında oldu. Amaçlarının kadınların ufkunu açmak olduğunu ifade eden Başkan Sındır, "Burada alacağınız eğitimlerle uzman olmanız beklenmiyor. Sizler edindiğiniz bilgilerle kendinizi geliştirecek ve çevrenizdekiler için yol gösterici olacaksanız"diye konuştu.
 
Dokuzuncusu düzenlenen eğitimin ilk dersini veren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, tarımda kullanılan insan sağlığına zararlı ilaçları, hormonlu ve GDO'lu gıdalar ile bunlar arasındaki farkları anlattı. Eğitime katılan kadınlardan taze meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmesini ve mutlaka akan suda yıkamalarını istedi.
 
Bugüne kadar 200'ü aşkın mezun veren Lider Kadın Eğitimi'nde 'Kadına Yönelik Şiddet', 'Tacizden Korunma', 'Öfke Kontrolü', 'Kanser ve Aile Planlaması' gibi konularda  dersler veriliyor. Dersler, günde iki saat olmak üzere toplam 20 saat sürüyor. Devam zorunluluğu olan eğitimi tamamlayan Lider kadınlar sertifika alıyor, önce ailelerine sonrada çevrelerine yardımcı oluyor.