Kültür ve sanat faaliyetlerine öncülük eden, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Genç Kaşifler gibi projeleri hayata geçiren Bornova Belediyesi, bilimsel düşünce anlayışının benimsenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen ‘Matematik Felsefesi ve Yaşam Çalıştayı’nda bilim adamlarıyla vatandaşlar biraraya geldi. “Matematiği günlük yaşamın içinde tartışmak, önyargılarından ve kaygısından kurtulmak için felsefi adımlar atmak” düşüncesiyle gerçekleştirilen Çalıştay’da matematik öğretiminin eksiklikleri, matematik ve yaşam arasındaki bağlantılar gibi pek çok konu tartışıldı.

Çalıştay’da Ayhan Çitil, “Matematikçiler sayı nedir bilirler mi?”, Ünal Ufuktepe “Sonsuzluk üzerine birkaç kelam”, Beno Kuryel, “Matematik tarihi ve felsefesi, yaşamda buluşur”, Bekir Gür, “Matematik felsefesine genel bir bakış” konulu sunumlar yaptı.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, kültür sanat ve bilim alanındaki etkinliklerle Bornovalıları buluşturmaya devam edeceklerini belirterek, “Matematik alanındaki bu etkinlik oldukça ilginç soruların ele alındığı faydalı bir toplantı oldu. Bundan sonra da bu tür etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.