Bornova Belediyesi, her yıl 3,500 öğrenciyi lise ve üniversiteye hazırlarken, öğrencilerin gelişimlerini de yakından takip ediyor. Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi'nde (BELGEM) kurs gören öğrencilerin durumları yıl içinde yapılan ara sınavlarla takip edilirken, veli toplantıları düzenlenerek öğrencilerin durumları aileleriyle paylaşılıyor. Üniversiteye ve liseye hazırlık sürecinde çocuklarının başarıya ulaşması için velilerin üzerlerine düşen görevler anlatılıyor. BELGEM tarafından Çamdibi Katlı Pazaryeri üzerindeki tesislerde düzenlenen veli toplantısında öğrencilerin daha çok başarılı olabilmesi için  öğretmenler ve aileler biraraya gelirken, toplantıya Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da katıldı.

Başarı oranı yüzde 70


Başkan Sındır, YGS (Yüksekokullara Geçiş Sınavı), LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ve SBS'de (Seviye Belirleme Sınavı) her yıl yüzde 70'in üzerinde başarı sağlayan Bornova Belediyesi BELGEM Dershanesi öğrencilerinin velilerine önerilerde bulundu. BELGEM'in eğitiminden memnun olduklarını dile getiren veliler ise, öğretmenlerin çocuklarıyla yakından ilgilendiklerini ve iyi eğitim verdiklerini söyleyerek Başkan Sındır'a kendilerine bu fırsatı verdiği teşekkür ettiler. Veliler, çocuklarının BELGEM'de kurs görme imkanına sahip oldukları için çok şanslı olduklarını söylediler.

Her zaman destek olun

Kendisinin de lise son sınıfa giden bir kızının olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, liseye ve üniversiteye hazırlanan çocukların çok hassas olduğunu dile getirerek, başarılı olsalar da olamasalar da velilerin ve öğretmenlerinin destek olmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Sındır, "Çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu olması bizim için büyük mutluluk olmalı ve derslerdeki durumları nedeniyle onları yargılamamalıyız" dedi.

BELGEM'de her yıl 3,500 öğrenciyi lise ve üniversiteye hazırladıkladıklarını ifade eden Başkan Sındır, "Dershanemizin Çamdibi'nde olması nedeniyle bu bölgeye ayrıcalık yapmışız gibi görülüyor. Ancak biz bu hizmetimizi tüm Bornova'ya yayma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. BELGEM binası dışında da kurslar açarak kapasitemizi artırıyoruz. Bütün gücümüzle ilçemizde yaşayan öğrencilerimize eğitim desteği veriyoruz" diye konuştu.