Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ın 'sokak arasında pazaryeri bırakmayacağız' sloganıyla başlattığı yatırımlar kapsamında yapımı tamamlanan Işıkkent, Pınarbaşı ve Evka-4 pazaryerlerinde esnafın tezgahları belli oldu. Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi, mevcut pazarcılar arasında yapıldı. Üç pazaryerinde de kura çekimi sonucunda hak sahibi olan pazarcıların resmi işlemlerini tamamlamasının ardından tezgahlarını açabilecekleri belirtildi.

Evka-4 Pazaryeri, 2 bin 340 metrekare kapalı alana sahip. Pazaryeri bir bodrum kat ve bir zemin kattan oluşuyor. Bodrum katta sebze meyve, süt ürünleri, tahıl, bakliyat, et ve balık standları bulunacak. 1130 metrekarelik zemin katta ise tekstil ürünleri için ayrılan standlar bulunacak. Işıkkent Pazaryeri 1700 metrekare alana kuruldu. Işıkkent Düğün Salonu ile birlikte projelendirilen pazaryeri bölgenin her türlü ihtiyacını karşılayacak. 1730 metrekare alana kurulan Pınarbaşı Pazaryeri ise Pınarbaşı'nın yanısıra Gürpınar mahallesinin de ihtiyacını karşılayacak.

"Sokak arasında pazaryeri bırakmayacağız" sloganı ile yola çıktıklarını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Verdiğimiz sözleri birer birer yerine getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Pazaryerlerimizin yapımını tamamlamıştık. Şimdi de kuraları çekerek tezgahların kurulması aşamasına geldik. Noter tarafından gerçekleştirilen kura çekiminin ardından resmi işlemler yapılıyor. Pazar yerlerimizin vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.