Son üç yılda Mevlana, Işıkkent, Doğanlar, Evka-4 ve Pınarbaşı pazaryerlerini hizmete açan Bornova Belediyesi, yenilerini de kente kazandırmaya devam ediyor. Esnaf ve vatandaşa daha çağdaş koşullarda alışveriş imkanı sunan pazaryerlerinden biri de Çamkule Mahallesi'nde yapılıyor. 2013 yılı Eylül Ayı'nda tamamlanması planlan pazaryeri sayesinde bölge halkı ve esnaf daha çağdaş koşullarda alışveriş imkanı bulacak.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, göreve gelmeden önce verdiği “Sokak arasında pazaryeri kalmayacak” sözünü tutuyor. Mevlana, Işıkkent, Doğanlar, Evka-4 ve Pınarbaşı kapalı pazaryerleri hizmete girerken yenileri de yapılıyor. Merkez, Evka-3 ve Çamkule pazaryerlerinin inşaatı devam ediyor.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Çamkule'de inşaat çalışmalarına başlanan kapalı pazaryeri alanında incelemelerde bulundu. Çalışmaları denetleyen Başkan Sındır'ın yanına gelen mahalle sakinleri, bölgeye yapılan yatırımlar için teşekkür etti.

Altındağ'ın en üst bölgesinde bulunan Çamkule Mahallesi'nin en başta gelen taleplerinden birinin pazaryeri olduğuna dikkat çeken Başkan Sındır, ''Uzun bir plan tadilat sürecinden sonra projeyi hazırlayıp, temelini attık ve ihale süreci sonrasında işi teslim ettik. Şu anda pazaryeri inşaatına başlandı. 2013 yılı Eylül ayı itibariyle bitecek.  Çamkule Mahallesi sakinlerine daha nitelikli, daha hijyenik, daha rahat koşullarda alışveriş etme imkanı sunacağız. Mahalle halkımıza ve esnafımıza hayırlı olsun'' diye konuştu.

3 bin 647 metrekare alanda yapılacak Çamkule Mahallesi pazaryeri, 225 tezgah kapasiteli olacak. Projenin 1 milyon 378 bin TL maliyetle 2013 yılının Eylül ayında tamamlanması planlanıyor. Bornova Belediyesi son dört yılda EVKA 4, Işıkkent, Pınarbaşı , Doğanlar ve Mevlana Kapalı Pazaryerleri projelerini hayata geçirip hizmete açtı. Sırada ise Çamkule Pazaryeri ile birlikte yapımı devam eden EVKA 3 ve Merkez Pazaryeri projeleri var.